groen licht voor de zegge vii

De gemeenteraad heeft donderdagavond groen licht gegeven voor de uitbreiding van bedrijventerrein De Zegge. Grootste punt van de discussie was de aansprakelijkheid voor de verontreiniging van de aangekochte grond. Verschillende raadsleden drongen aan op het aansprakelijk stellen van de verkopende partij. “Onmogelijk,” deelde wethouder Wagenmans de raadsleden mede. In totaal wordt er 21,4 hectare grond uitgegeven.

“De gronden zijn amateuristisch aangekocht,” concludeerde SP’er Van Kampen. Daarmee doelde hij op de enorme vervuiling van de grond. Er zit een berg asbest in de grond en ook zijn er zware metalen aangetroffen. Die kwamen er na een zwavelzuurlekkage. De kosten voor de sanering van de grond zijn ongeveer 825.000 euro. Die komen voor rekening van de gemeente, ondanks het feit dat er een onderzoeksbureau was ingeschakeld om eventuele vervuiling van de grond te onderzoeken. “We kunnen ook het onderzoeksbureau niet aansprakelijk stellen aan de hand van de opdracht die door ons verstrekt is. Dat is onderzocht,” aldus Wagenmans.

Egbert den Daas tekende openlijk zijn twijfels over de verkoop van de gronden aan bedrijven aan. “Hopen dat het geen zeperd wordt,”sprak hij doelend op het feit dat er nog geen concrete aankopen door bedrijven zijn gegaan. Hij legde een link met het mislukte bedrijventerrein Noordmanshoek in Wijhe. Ook D66’er Perton plaatste vraagtekens bij de behoefte aan de grond. Hij vroeg of er mogelijkheden waren om de grond gefaseerd uit te geven. Die mogelijkheid bestaat volgens Wagenmans wel, maar om de rentelasten te drukken geniet dit niet de voorkeur van het gemeentebestuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.