gewoon carolien begaafde mensen

Vaak komen sterke persoonlijkheden bij mij in de praktijk. Vrouw van een eigenaar van een middelgroot nationaal bedrijf die zelf parttime een verantwoordelijke baan heeft. Zij heeft veelal het gezin gerund en daarnaast is ze het luisterend oor en de coach van ouders van beide kanten, familieleden, vrienden en kennissen geweest. Zij heeft op jonge leeftijd de keuze gemaakt haar eigen moeilijkheden zelf op te lossen en alle gaten die er vallen op te lossen zoals zij denkt en voelt dat het goed is. Fantastisch, zijn er maar meer mensen zoals zij.

Deze begaafde mevrouw is zo gericht geweest op het volbrengen van taken en verantwoordelijkheid nemen voor een ander dat er een disbalans in haar is gegroeid. De laatste jaren kwam er al steeds meer boosheid naar buiten, beetje bitcherig kon ze soms overkomen. Ze heeft altijd heel goede bedoelingen gehad. Ze ervaart zichzelf nu als gekwetst en kan nog even niet zorgeloos het leven instappen. Stap voor stap leert ze haar lichaam weer ervaren en komen er na de emoties van de eerste tijd omdat je even geen controle hebt, weer diepere gevoelens van liefde naar boven. Langzaam komt ze bij haar ware zelf.

Zo is een andere mevrouw al weer een stapje verder. Zij kiest steeds meer voor haar eigen weg en zo ging ze in een groep naar Glastonbury, Engeland. Daar stond ze op een plek en kon even niet meer bewegen. Vanuit de aarde kwam een soort van draaiende energiestraal in haar lichaam tot in haar hart en armen (wij noemen dat een kleine vortex). Zij tilt haar armen op en loopt naar een andere plek. Via haar fototoestel ziet ze ineens een wit-paarse pilaar verder staan. Twee andere mensen zien het ook. Met het blote oog is die niet te zien. Het lijkt alsof de straal vanuit de aarde via haar met die pilaar verbonden wordt. Ze begrijpt het niet, maar ervaart wel intense verwondering, vreugde en dankbaarheid, die nog aanwezig is als ze erover praat. Hoe wonderlijk is het leven.

 

Herken je ‘het drama van het begaafde kind” (Miller, 1979). bij jezelf? Is dat oké of wil je daar wat aan veranderen?  Mag ik je begeleiden?

staging2.carolienjonkman.nl

info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.