extra geld voor papierinzamelaars

De gemeente Raalte gaat extra geld uitkeren aan alle verenigingen en scholen die in 2011 oud papier hebben ingezameld. Zo krijgt Stichting Manege ‘de Hooge Weg’ ruim 18.000 euro extra en fanfare St. Caecilia Heeten kan bijna 10.000 euro extra tegemoet zien.

Wethouder Ben Haarman: “De inzamelaars krijgen altijd een vast bedrag per ton als garantieprijs. Vorig jaar is de oud papierprijs goed geweest. Dit heeft tot gevolg dat de inzamelaars een nabetaling ontvangen over het jaar 2011.” In totaal is 2622 ton oud papier ingezameld in 2011. De totale nabetaling bedraagt 106.758 euro.

De gemiddelde oud papier prijs in 2011 is 40,71 per ton hoger geweest dan wat de inzamelaars hebben ontvangen. Daarom ontvangen de scholen en verenigingen op basis van de door hen ingezamelde tonnages oud papier een extra uitbetaling.

In het pilotgebied in Heino zijn mini-containers uitgezet voor oud papier. Met de scholen en verenigingen in Heino zijn afspraken gemaakt over de minderopbrengsten oud papier. De financiële afwikkeling is ook met deze nabetaling meegenomen.

“We willen ook zeker de vrijwilligers bedanken voor hun inzet om de oud papier inzameling voor hun rekening te nemen. Het vraagt toch iedere maand of iedere twee maand vrije tijd van de vele vrijwilligers die meehelpen de oud papier inzameling tot een succes te maken. Dat verdiend een groot compliment. Door deze inzet kunnen de huishoudens het papier gescheiden aanbieden en kan het weer hergebruikt worden.”

In de bijlage vind je een overzicht van de extra inkomsten voor de verenigingen en scholen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.