Home / archiefcentraal / eis jeugddetentie voor woningoverval

eis jeugddetentie voor woningoverval

Houdt de jonge overvaller zich niet aan de contactverplichting met de reclassering, dan wordt hem (als het aan de aanklager ligt) een PIJ-maatregel opgelegd. Dat houdt in dat de puberende Raaltenaar in een inrichting voor jeugdigen wordt geplaatst.

De 15-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij de woningoverval op een huis aan de Bentinckstraat in Raalte op 24 november. De toen 14-jarige verdachte belde ‘s avonds aan bij het huis. Zodra de deur voor hem geopend werd, duwde hij de bewoner van het huis naar binnen. Vervolgens werkte hij de bewoner naar de grond en sprong hij er bovenop.

Vervolgens werd de bewoner met een hard voorwerp tegen het hoofd geslagen, tegen het lichaam geschopt en met een scherp voorwerp (mogelijk een mes) in zijn zij gestoken. Hierna ging de overvaller door het pand, op zoek naar kostbare spullen.

Kort na de overval startte de politie een Burgernetactie. Daarin werden burgers opgeroepen uit te kijken naar drie of vier mannen. Op 10 januari van dit jaar hield de politie de toen nog 14-jarige verdachte aan.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Lees ook

Lezing in Langhuus over stoomhoutzagerij

WIJHE – Stichting Wilpsche Stoomhoutzagerij Wilpsche Dijk verzorgt op dinsdag 28 september een lezing in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.