eerste sallands mooiste kent stormachtige start

De eerste editie van Sallands Mooiste kende zondag een stormachtige start. Vanaf kwart over acht kon je je inschrijven in de Haarlese sporthal voor meerdere tochten door Salland, ruim 600 deelnemers hebben dat deze eerste keer gedaan. Sallands Mooiste heeft alles in zich uit te groeien tot een groot fietsevenement van landelijke allure.

Vorig jaar werd vanuit Haarle een sponsorfietstocht georganiseerd voor dappere Thijn. Deze Haarlese jongen lijdt aan kanker die in Nederland niet behandeld kan worden zodat gecollecteerd werd voor een dure buitenlandse behandeling. Dat evenement bleek een schot in de roos. Veel deelnemers die eigenlijk vanwege het sponsorkarakter meededen zagen wel iets in een herhaling. De Haarlese Ondernemers Vereniging en Vrienden van de fiets Haarle pakten die handschoen en zo kon zondag dus de eerste Sallands Mooiste verreden worden.

Ruim 600 deelnemers konden kiezen uit drie raceroutes van 135, 100 en 75 kilometer, voor de mountainbikers waren er tochten van 35 en 55 kilometer. Wie met de gewone fiets en met de familie mee wilde doen kon de familietocht rijden. De meeste deelnemers kozen voor de mountainbike. Dat was vooral ingegeven door de harde wind. Mountainbikend heb je daar niet te veel last van. Racefietsend wilde het de eerste lussen over de Holterberg nog wel en naar het noorden met de wind in de rug was te tocht ook aangenaam, maar vanuit Lemele en Archem terug naar Haarle (en dan voor de derde keer de Holterberg op), dat was bikkelen. Het deelnemersaantal was nog niet zo gigantisch dat je ieder moment weer aan kon haken bij andere renners zodat je je zelf uit de wind kon zetten. Maar dat gaat volgende edities vast nog gebeuren.

Want Sallands Mooiste heeft alles in zich een groot evenement te worden. Het parcours is prachtig. Alles Sallandse bulten waren er in opgenomen. En daarmee Sallands Mooiste bij uitstek ook een tocht voor mensen van buiten de streek. Sallanders zullen de meeste wegen al wel kennen. Maar de sportieve niet-Sallander die de streek wil leren kennen, die moet volgend jaar ook maar meedoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.