een uit de kluiten gewassen dorpsfeest

Het Zomerfestival Boskamp begint donderdag 28 juni om 17.30 uur met de zijwieltjesrace, een fietscross voor de allerkleinsten. Om 18.00 uur beginnen de fietscrosswedstrijden voor gevorderden. Om 19.30 uur start het jaarlijkse kaarttoernooi (onder andere kruisjassen en klaverjassen). Rond 22.30 uur begint de vierde editie van de Greppeltocht. Ooit begonnen als kleine activiteit voor meiden van 16 tot 18 jaar, inmiddels één van de hoogtepunten van het feest, waaraan jong en oud (m/v) meedoet. “Vorig jaar hadden we meer dan 150 deelnemers”, vertelt Brockotter. “Ze worden in groepjes verdeeld en gedropt in het buitengebied van Boskamp. Vervolgens moeten ze zo snel mogelijk terug naar de tent zien te komen, zonder onderweg gespot te worden door de rondrijdende ‘jagers’. Sommigen maken er een volledige verkleedpartij van, anderen trekken zelfs camouflagekleding aan.”

Vrijdagavond om 19.00 uur gaat het programma verder met een ouderwetse playbackshow. Waar bij veel andere tentfeesten dergelijke activiteiten van het programma zijn verdwenen in verband met gebrek aan deelname, loopt Boskamp er helemaal warm voor. “Het is een echt dorpsgebeuren”, vertelt Brockotter. “Op dit moment staat de teller op 23 kinderacts en elf volwassenenacts.”

Zaterdag 30 juni start om 10.30 uur een spelletjesprogramma voor de jeugd. Om 13.00 uur volgt de jaarlijkse zeskamp. Rond 15.30 uur wordt de middag afgesloten met een varken aan het spit (waarbij iedereen mag aanschuiven) en de tonnendans (stoelendans met tonnen, ipv stoelen).

Zaterdagavond volgt een feestavond met medewerking van De Coronas (met veel humor gebrachte rockcovers) en Loco Loco Discoshow (een DJ-collectief dat alles draait dat het publiek horen wil en niet vergeet te entertainen).

De zondag is de grote familiedag. Om 11.30 uur begint het De Stoete Dartstoernooi, om 13.00 uur gevolgd door een spectaculaire show van stuntteam Daring Dantes. Trefwoorden? Benzine, auto’s, motoren en vuur. Van sprongen over rijdende auto’s tot spannende autocrashes. Van 14.00 tot 18.00 uur mogen de kinderen zich uitleven op de mini-bikes. Gedurende de middag is er een speciaal programma voor de ouderen. Teun Visser zorgt voor een reuzensjoelbak en een schiettoernooi. “We willen niet vergeten dat we een dorpsfeest zijn”, vertelt Brockotter. “Dat soort spelletjes hoort bij het feest. Het stelt misschien weinig voor, maar de animo is enorm en we doen er velen een groot plezier mee. Je kunt wel alleen maar denken aan de jeugd, maar dat betekent dat de ouderen niet komen. Zij waarderen dergelijke spelletjes enorm. Zo viert het jonge grut en het oude spul samen met elkaar feest en dat zijn uiteindelijk ook de beste feestjes.”

Om 15.00 uur begint een optreden van Vegas. Deze band uit Heeten en Boskamp speelt een breed repertoire van bekende rocknummers. Om 15.15 uur volgt de bekendmaking van de winnaar van de loterij. Deze wordt vervolgens in allerijl naar Vliegveld Teuge gebracht, waar hij of zij in een vliegtuig zal stappen om rond 16.00 uur een parachutesprong te maken boven het feestterrein. Om 16.30 uur begint een optreden van Erwin Nyhoff. Ronnie Ruysdael (ex-Sjonnies) sluit vanaf 19.30 uur het feest af. Het is een programma waarvoor de organisatie diep voor in de buidel heeft moeten tasten. “Maar we zijn een gezond feest”, stelt Brockotter. “Elk jaar houden we wat over voor extra investeringen voor het jaar erop. Maar het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft. En dat lukt elk jaar weer! Ik durf rustig te zeggen dat we een zeer goede naam hebben. Uit alle hoeken en gaten komen ze hier naartoe.”

Voor meer informatie (en opgave voor de activiteiten) zie staging2.zomerfestivalboskamp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.