duizend handtekeningen voor bieb heeten

Namens meer dan duizend Heetenaren is maandagavond een petitie overhandigd, om de bibliotheek in fysieke vorm in hun dorp te houden. Wijnand Schrijver overhandigde namens vier belangengroepen (Plaatselijk Belang, Heetense Ondernemers Vereniging, Katholieke Bond voor Ouderen en Historische Vereniging Heeten) de petitie aan verantwoordelijk wethouder Hiemstra.

Heeten is er flink pissig over. De sluiting werd gewoon medegedeeld, overleg heeft nooit plaatsgevonden. “Onze inbreng telt blijkbaar niet, geen van onze ideeën is meegenomen in de planvorming,” aldus Schrijver. “Sluiting is totaal niet logisch, het aantal uitleningen stijgt.”

Omdat er geen busverbinding tussen Raalte en Heeten meer is, wordt het voor de kwetsbare groepen steeds lastiger om boeken te kunnen lenen, stelt Schrijver. Ouderen kunnen minder lenen, snuffelen tussen boeken is er niet meer bij en de Historische Vereniging Heeten komt op straat te staan, bepleitte de vertegenwoordiger van de belangengroepen.

Tegen de plannen om de plaatselijke basisschool van een bieb te voorzien, is Schrijver niet. Wel stelt hij dat het dorp zonder bibliotheek minder aantrekkelijk wordt om te wonen. De bibliotheek is volgens de inspreker in de gemeenteraad een belangrijke ontmoetingsplek.

De petitie die aan Hiemstra werd overhandigd mag hij overigens niet houden. Met het bibliotheek-principe in het achterhoofd krijgt de wethouder de petitie in boekvorm te leen. “U moet het zelf terugbrengen,” sloot Schrijver met een knipoog af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.