denne van knoldert oranje 3

De bedoeling was het hele EK over Oranje te blijven schrijven, maar daar zie ik van af. De lol is wel op. Er zijn zo van die momenten waarop je dat gaat beseffen. Toen er zondag tijdens de wedstrijd in alle rust een luchtballon over kwam drijven bijvoorbeeld. Toen me opviel dat zelfs het Oranje-publiek op de tribune in slaap was gevallen. En helemaal toen ik in beeld zag dat Huntelaar op de bank uitlegde dat hij volgens afspraak in mocht vallen, maar er niet direct inkwam.

Die discussie op de bank was tegen Duitsland. Huntelaar was logischerwijs – een Nederlandse bondschoach doet niet wat ie moet doen – niet opgesteld. Maar met hangen en wurgen had Van Marwijk beloofd dat die discussie weer open stond na drie blunders van Van Persie. Nou, dat was al in de28ste minuut aan de hand. Die Van Persie scoort in het kick and rush voetbal op de Engelse velden wel aan de lopende band, maar zelfs de Engelsen hebben tijdens dit toernooi die armzalige voetbaltactiek losgelaten, want – zoals Cruijff zegt – dat is toch wel een beetje een geitenkaas in de achterhoede.

Huntelaar praat niet met zijn hand voor de mond zoals andere topspelers wel doen. (Van Bommel direct na de wedstrijd tegen Portugal van achter zijn hand tegen zijn schoonvader: “Zie nou maar dat we die vakantie niet hoeven annuleren?”) Huntelaar raaskalt namelijk niet, wat hij zegt mag gezien worden. En dus zag je wat ie zei: “We hadden toch afgesproken dat ik er na drie blunders in mocht?”

En nu zijn ‘we’ weer thuis. Zondag is de rondvaart door de Amsterdamse grachten. En daarna is er voor Vlaar nog een huldiging in De Kuip. Want die huldigen ook als we verliezen.

Donderdag begint de zomer. Hoop ik. Want de lente was ook al niet wat ie had moeten zijn.

Denne van Knöldert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.