demente bejaarden in verbouwd kantoorgebouw

De Hair reageert daarmee op plannen van Salland Wonen het pand te verkopen aan ‘Wonen en Zorg’, een landelijk opererende exploitant van ondermeer opvang voor demente bejaarden. Het gemeentebestuur is wel voorstander van een andere bestemming en is in principe akkoord met huisvesting voor demente bejaarden. De bestemming moet er nog wel voor aangepast worden.

De Hair: “Als we het over het bestemmingsplan in het buitengebied hebben, besteden we daar ik weet niet hoe veel tijd aan om tot achter de komma van alles en nog wat geregeld te krijgen. Maar als we het over de opvang van onze ouderen hebben, dan neemt ons college zo maar een besluit ouderen in een voormalig kantoorgebouw te zetten.”

Het gaat om zestien wooneenheden waar ook zorg geboden wordt, een soort aanleunwoningen. De Hair: “Ze hebben daar geen tuin, geen groene omgeving ,helemaal niks. Moeten die demente mensen al of niet onder begeleiding dan een rondje De Zwaan, Herenhof en dan weer hun kantoorgebouw in?”

De Hair wil liever eerst een bredere discussie over de opvang van ouderen: “Zoals Henk van Kampen van Zorggroep Raalte al in Salland Centraal zei: De verzorgingstehuizen verdwijnen, we houden alleen maar verpleeghuizen over. En als je naar de bevolkingsgroei kijkt weet je ook dat er tussen vijf en tien jaar een grote golf ouderen aankomt die opgevangen moeten worden. Daar moet je nú voorzieningen voor treffen.”

De Hair denkt daarbij aan het Drostenkamp, de achtertuin van Angeli Custodes. Als daar het Carmel niet gaat nieuw bouwen heb je daar een prachtige plek, met groen én zorg omgeven, voor ouderenopvang. “Maar ons college lijkt zich daar nog niet al te druk om te maken,” vermoedt De Hair, die daarom met dit artikel aan de bel trekt. De Hair is ook wel benieuwd naar de mening van de rest van Raalte: moet je demente ouderen op willen vangen in een verbouwd kantoorgebouw? We zijn benieuwd naar de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.