debat n35 volgende week voortgezet

Het CDA liet de minister donderdag weten dat de partij wil ze de ambitie handhaaft om van de hele N35 een 100 km doorstroomweg te maken met 2×2 rijstroken. Schultz dreigde tussen Nijverdal en Wierden de versnelde verbetering op grond van de Crisis- en Herstelwet los te laten. Ook wilde zij het project versoberen omdat het beschikbare budget van 80 miljoen dreigt te worden overschreden. Hierdoor zouden bij Nijverdal twee gelijkvloerse kruisingen gerealiseerd worden, hetgeen haaks staat op de ambitie van een doorstroomweg. Van Hijum vindt dat de minister en de regio samen moeten zoeken naar een oplossing en ten minste één kruising ongelijkvloers moeten maken. Die toezegging deed de minister.

Daarnaast wil het CDA dat de minister dat de uitvoerende werkzaamheden tussen Zwolle en Wijthmen snel van start gaan, zodat de wegverbreding zoals gepland in 2014 wordt opgeleverd. In overleg met de regio moet de toegezegde verkenning van het traject Wijthmen-Nijverdal snel ter hand worden genomen, vinden de christendemocraten.

Van Hijum wijst er op dat er bij burgers, bedrijven en overheden in de regio een breed draagvlak bestaat voor opwaardering van de N35. “Het is de laatste tijd wel erg duwen en trekken”, constateert Van Hijum. “Het wordt echt tijd dat deze minister laat blijken dat zij het belang van regionale infrastructuur voor de economische ontwikkeling in Oost-Nederland ziet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.