de sc ek pool van marc lobbert

Marc Lobbert, hoofdtrainer van VV Heino 1, bezoekt al sinds 2000 de hoofdtoernooien van het internationaal voetbal. “Aankomend EK pikken we twee wedstrijden mee, Nederland – Duitsland en Nederland – Portugal. Ik heb er zeker vertrouwen in dat Nederland ver gaat komen, want ik heb in die 12 jaar dat ik de EK’s en WK’s bezoek Nederland pas één keer zien verliezen, dat was de halve finale tegen Italië op het EK van 2000 in de Amsterdam Arena. De overige wedstrijden die ik bezocht hebben ze allemaal gewonnen.”

Lobbert is wel realistisch als het gaat om geluk. “Op een toernooi moet je toch een beetje afwachten wie je tegen komt en of het gaat draaien. Als ze de eerste wedstrijd tegen Denemarken verliezen, gaan ze het heel lastig krijgen. Daar komt nog bij dat het elftal de laatste tijd niet lekker draait, eigenlijk sinds ze zich kwalificeerde voor het EK ging het achteruit. De laatste paar oefenduels hebben ze ook allemaal verloren, maar het is goed dat ze de wedstrijden tegen Slowakije en Noord-Ierland hebben gewonnen. Mark van Bommel was ook heel realistisch na de wedstrijd tegen Slowakije, dat als je blijft verliezen er iets insluipt en het steeds moeilijker wordt om te winnen. Maar op een EK of WK moet je toch een beetje geluk hebben.”

Over de achterhoede maakt de Heino trainer zich wel zorgen. “Zodra Heitinga of Mathijsen uitvallen hebben ze een gigantisch probleem, want ik denk dat een verdediging met Vlaar of Bouma niet gaat werken. Op het WK had je Ooijer nog achter de hand, maar nu is de vervanging heel zwak. Zelfs Van der Wiel is niet in topvorm, maar je ziet wel vaak dat zulke spelers in het toernooi groeien. Daarom heb ik er wel vertrouwen in.”

Want ook al hebben spelers als Sneijder en Van Persie zich nog niet laten zien in de oefenduels, denkt Lobbert toch dat Nederland kampioen wordt. “1-2 tegen Duitsland. Nederland kan dit EK veel rechtzetten. Ze spelen in de poule al tegen Duitsland en Portugal, daar moeten ze wraak nemen op de vorige wedstrijden. En in de kwartfinale komen ze hoogstwaarschijnlijk Dick Advocaat met Rusland tegen, daar hebben ze ook nog een appeltje mee te schillen. En als de verwachtingen uitkomen, treffen ze Spanje in de halve finale, die verliezen ze geen tweede keer.” Over Advocaat als coach is Lobbert wel positief. “Dick is goed in resultaatvoetbal en hij kan een team altijd goed neerzetten. Maar het probleem met Rusland is dat ze wel kunnen toppen, maar niet zoveel wedstrijden op een rij. Mochten ze Nederland tegenkomen, dan houdt het toernooi daar voor Advocaat op.”

“De grote verrassing worden Frankrijk en Engeland”, verklapt Lobbert. “Deze twee landenteams hebben al een paar toernooien verpest en hunkeren echt weer naar een prijs. Ik neem aan dat veel mensen Spanje als favoriet zien, maar die gaan het moeilijk krijgen hoor. Ze missen Puyol en Villa, zulke ervaren spelers heb je wel nodig. Maar ik denk dat we een heel mooi EK tegemoet gaan.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.