de sc ek pool van harry decheiver

Mocht Nederland het toch tot de finale schoppen, staan ze oog in oog met Duitsland. Decheiver, die bij SC Freiburg en Borussia Dortmund heeft gevoetbald, denkt dat de Duitsers dan met de beker aan de haal gaan. “Zij hebben de beste ploeg en ze hebben Özil, daar ben ik erg van gecharmeerd. Hij krijgt bij de Duitse ploeg meer vrijheid dan bij Real Madrid en dan is hij heel gevaarlijk. Ik denk dat hij speler van het toernooi wordt.”

Decheiver geeft de voorkeur aan Huntelaar als het gaat om een echte centrumspits. “Ik vind Van Persie geen echte spits, Huntelaar wel. Met spelers als Sneijder en Van de Vaart, wordt de bal vaak voor het goal geplaatst, maar Van Persie is te vaak uit de zestien verdwenen. Huntelaar die staat er altijd. Maar Van Persie moet natuurlijk wel spelen, of hij nou achter de spits staat of aan de zijkanten, dat maakt niet zo veel uit”, aldus Decheiver, die zelf ook spits is geweest.

“Maar de coach bepaalt. De coach is tijdens een EK heel belangrijk, maar uiteindelijk moeten de spelers het doen.” Decheiver is nu hoofdtrainer bij amateurvereniging SV Colmschate’33 uit Deventer. “Kijk, de taak van een coach is ook om de sfeer in de groep goed te houden en de zaken onder controle te hebben. Tijdens de wedstrijd kan hij slimme wissels brengen en de manier van spelen bepalen; vooruit verdedigen, achteruit verdedigen. De coach heeft de speelwijze in de hand, maar ja, de spelers moeten het doen.”

Ook meedoen met de EK-pool? Zie http://ek.nucentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.