danielle kwaaitaal in kasteel het nijenhuis

Midden jaren 90 werd Danielle Kwaaitaal bekend met haar digitaal bewerkte foto’s, waarmee zij de grenzen van de fotografie opzocht. Ze richtte zich met haar werk niet alleen op het traditionele publiek, maar ook op jongeren uit de house- en dancecultuur. Met haar recente reeks meisjesportretten ‘Hidden Series’ gaat ze terug naar de bron door het schilderkunstige handschrift in haar foto’s toe te laten. ‘Hidden Series’ beleeft vanaf 9 september 2012 zijn première in Kasteel het Nijenhuis. Ook toont Kwaaitaal er een speciaal voor Museum de Fundatie gemaakte video installatie.

Thematisch gaat ‘Hidden Series’, zoals bijna al het werk van Danielle Kwaaitaal (Bussum, 1964), over identiteit, intimiteit en schoonheid. De meisjes op de foto’s zijn allemaal rond de twaalf jaar oud. Hun zwarte kleding en klassieke pose geeft hen een tijdloze uitstraling, die in tegenspraak lijkt met de juist zo tijdelijke overgangfase tussen meisje en vrouw waarin zij zich bevinden. Wat de kijker pas van dichtbij opvalt, is dat de gezichten bedekt zijn met honderden streepjes, die – als in een portret van Van Gogh – nauwlettend de contouren volgen.

De tentoonstelling is te zien van 9 september tot en met 6 januari.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.