column rabobank salland verbindt u

Is het u al opgevallen? Rabobank Salland is regelmatig zichtbaar als motor van een event voor ondernemers. Ook op kleinere schaal is ze betrokken en faciliteert de bank zakelijke bijeenkomsten, zodat ondernemers met elkaar in gesprek komen. De Startersdag, die op 1 juni plaatsvond, is zo’n initiatief uit eigen keuken. Het centrale thema die dag, de smaak van het ondernemen, komt ook tot uiting in het Starterscafé op 29 oktober. Manager Bedrijven Ruud Fabels vat het samen als ‘Elke starter is welkom. Bij ons krijg je de smaak van het ondernemen vanzelf te pakken’.

“Ondernemers betrekken en met elkaar verbinden is waardevol,” legt Ruud enthousiast uit. “Dankzij het grote aantal bedrijven dat bankiert bij Rabobank Salland kennen we veel ondernemers. Wij kunnen hen met elkaar verbinden, zodat ze elkaar daadwerkelijk in de ogen kunnen kijken. Om dit te kunnen realiseren organiseren we diverse activiteiten voor ondernemers. Rabobank Salland is initiatiefnemer van onder meer de Tour Féminine, speciaal voor vrouwelijke ondernemers, de Startersdag, het Starterscafé, maar ook het Agrarisch Seminar en het ondernemersontbijt. Voor die laatste activiteit nodigen we een klein groepje ondernemers uit, ’s morgensvroeg. We ontbijten samen, praten met elkaar. Een uitgelezen kans voor ons om de ondernemer te leren kennen, te begrijpen. Maar ook om te horen wat er volgens hen bij de bank verbeterd kan worden. En dit jaar staat op 3 september ook de grote Rabobank Ondernemersavond voor ondernemend Salland op ons programma. Een aansprekende avond in de Deventer Schouwburg voor ondernemers om alvast in de agenda te noteren!”

“Net als de ondernemer, reageert de Rabobank op de steeds veranderende vraag. Twintig jaar geleden zag de wereld er immers heel anders uit. Informatiestromen verlopen tegenwoordig veel sneller, de verwachtingen van elkaars dienstverlening zijn hoger dan ooit. Dat geldt ook voor onze rol als bankier. Vroeger bepaalde de bank wat goed voor je was. Tegenwoordig luisteren we naar de wensen van de klant en komen we met een advies of een plan,” legt Ruud uit. “We vinden evenwichtigheid en gelijkwaardigheid in een gesprek erg belangrijk. Zo kunnen we namelijk tot het beste resultaat komen. Samen. De euro ziet er overal hetzelfde uit, dus aan ons de uitdaging om ons te onderscheiden en mee te denken.”

Dankzij de structuur van de Rabobank, kan elke bank lokaal en regionaal initiatieven ontplooien. “Het biedt kansen. Voor ons geen landelijke dag, ver weg, maar inspirerende bijeenkomsten dichtbij. De Startersdag van 1 juni jl. in de Deventer Schouwburg is een mooi voorbeeld. Veel mensen kennen het idee van de Kamer van Koophandel, maar er was er geen in Salland. Nu hebben wij dit naar ons toegetrokken en er een eigen vorm aan gegeven. ‘De smaak van het ondernemen al te pakken?’staat centraal. Samen met bevlogen en bewegende ondernemers uit de regio hebben we een terras gebouwd, waar starters aan de hand van een menukaart hun middag konden samenstellen. Zo kwamen de starters in gesprek met ervaren ondernemers en gedegen organisaties. De KvK was vertegenwoordigd, maar ook Saxion Hogescholen, Brouwers Accountants, het Ondernemers Huis, Jouw Eigen Kracht om er maar een aantal te noemen. En andersom: de bedrijven maakten kennis met potentiële klanten. Zeer lucratief dus. Om de sfeer laagdrempelig te houden hebben we de dag laten overlopen in de maandelijkse netwerkborrel van De Fabriek Deventer en de Deventer Schouwburg waar gerenommeerde ondernemers de starters hebben ontmoet. Het was gezellig en ik heb mooie initiatieven horen ontstaan.

“Om de toekomstige ondernemer ook online van dienst te zijn, is er de Rabobank site staging2.ikgastarten.nl. Een bedrijf starten kan al een hele onderneming op zich zijn. Of je nou jong bent of al een carrière achter je hebt; je moet snel beslissingen nemen en er komen veel vragen op je af. Op deze site kun je je oriënteren en laten inspireren. We spreken de taal van de ondernemer en willen voor iedereen bereikbaar zijn. Ik persoonlijk? Jazeker. Kijk naar de sociale media en je vindt me. Wel zo handig voor starters, nietwaar?” lacht Ruud. “Als je start moeten bankzaken je niet in de weg zitten, maar juist verder helpen.”

Kom op 29 oktober naar het Starterscafé in de Leeren Lampe in Raalte en houd staging2.salland.rabobank.nl in de gaten voor het ‘smaakvolle’ programma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.