Home / archiefcentraal / bijen kijken tijdens open imkerijdag

bijen kijken tijdens open imkerijdag

In Heino en omgeving geven diverse imkers zaterdag 14 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur u de gelegenheid om hun bijenstal te bezoeken. Bij de meeste imkers zal honing uit de omgeving te koop zijn. Het jaar 2012 is uitgeroepen tot het Jaar van de Bij. Alle bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van de bestuivers terug. 

Op de Open Imkerijdag leggen de imkers uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur en laten ze zien wat er komt kijken bij het houden van bijen. Meer informatie op bijenhouders.nl. Bezoek is gratis. Deelnemende Imkers uit Heino en omstreken zijn: Proefboerderij Aver Heino, Lemelerveldseweg 30, Heino; Imkerij Dinus Brinkhuis, Westeinde 136, Nieuwleusen; H. Timmers, Bendijksweg 36, Heino; H. Veldman, Twenteseweg 18, Heino.

Lees ook

Kunstenaars uit Olst-Wijhe haken aan bij Atelierweekend

REGIO – Maar liefst 430 kunstenaars uit heel Nederland openen op zaterdag 26 en zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.