bert duerink neemt afscheid als ridder

Hij kwam als vrijwilliger, maar vertrok als ridder. Tijdens het 40-jarige jubileumfeest van de Imminkhoeve, nam oud-directeur Bert Duerink woensdagmiddag afscheid van het vakantiecentrum voor mensen met een beperking en werd tegelijkertijd door Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

In de afgelopen veertig jaar groeide de Imminkhoeve mede dankzij Bert Duerink tot een vakantiecentrum van formaat. Een recreatiebedrijf met landelijke bekendheid en ruim dertigduizend overnachtingen per jaar. De gasten die aanwezig waren op het jubileumfeest kwamen dan ook van heinde en verre. Het feest zelf was een totale verrassing voor de oud-directeur.

“Bert is een man die graag de touwtjes in handen heeft”, aldus medewerker Sonja Oosterhof. “Maar omdat het jubileumfeest tegelijkertijd zijn afscheidsfeest is, wilden wij hem eens verrassen. We hebben hem daarom overal buitengehouden en dat viel nog niet mee. Ten eerste niet omdat Bert graag zelf de touwtjes in handen heeft, maar ook omdat hij alles weet en iedereen kent. Maar het is gelukt. Hij gaat een geweldige dag tegemoet.”

Speciaal voor het jubileum werd er een boek geschreven. Een epos dat niet alleen verhaalt over de geschiedenis van de Imminkhoeve, maar ook een ode is aan de belangeloze inzet van ontelbare vrijwilligers en vooral van Duerink zelf. Commissaris der Koningin Ank Bijleveld mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen en riep daarna Duerink op het podium om hem te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. “U bent een gedreven man en heeft elke kans aangegrepen om de Imminkhoeve te promoten”, aldus de Commissaris. “U gebruikte uw deskundigheid voor het oprichten van de NBAV, het keurmerk voor vakantieverblijven voor mensen met een beperking. Zelf haalde u voor al uw locaties vijf sterren. Daarnaast bent u ook actief bij Stichting ’t Lemels Arfgoed en het vrijetijdskoor De Bargzangers. Daarnaast bent u bezig om het Sallands Arfgoed onder te brengen in de Imminkhoeve, zodat de gasten van de Imminkhoeve er ook gebruik van kunnen maken. Dat is alle reden voor een onderscheiding.”

Na de onthulling van het splinternieuwe Belevingsplein door burgemeester Marc-Jan Ahne, barstte het feest los. Duerink is beduusd van alle loftuigingen en aandacht. “Dit is een dag om nooit te vergeten. Ik kan niet vaak geen woorden vinden, maar nu ben ik sprakeloos. Het is teveel om op te noemen. Een onderscheiding, een film, alle mensen die mij lief zijn, prachtig.”

Wat hij in de toekomst gaat doen, weet hij nog niet. “Ik ga eerst op vakantie om alles te verwerken. Er zijn al verschillende instanties die mij benaderd hebben voor een bestuursfunctie, maar het eerste jaar doe ik nog niets, daarna zien we wel verder.” Het feest werd afgesloten met een ballonvaart voor de hele familie Duerink, aangeboden door directeur Noud van Rooij van de Zonnebloem. Echt leuk vindt Duerink dat niet. “Ik heb ontzettende hoogtevrees, ik durf bij wijze van spreken nog niet uit een diep bord te eten. Maar het is een unieke kans, dus ik zeur niet en ga gewoon de lucht in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.