albert heijn raalte viert 125 jarig jubileum

Toevallig. In het jaar dat Albert Heijn 125 jaar wordt, viert de Albert Heijn in Raalte haar 12,5-jarige jubileum. Althans het franchisebedrijf van familie Ruitenberg, de AH zelf zit al ruim veertig jaar in Raalte gevestigd. “Eind 1999 hebben mijn vader, mijn zus en ik dit filiaal overgenomen. Het is al 12,5 jaar een familiebedrijf”, vertelt Edwin Ruitenberg, zelfstandig ondernemer van Albert Heijn Raalte.

“Daarvoor werkten wij alle drie al bij verschillende Albert Heijn filialen, onder andere in Lelystad, Zwolle en Kampen. Mijn vader werkt zelfs al 45 jaar bij de AH, we hebben eigenlijk allemaal blauw bloed door ons heen stromen. Het blauw van Albert Heijn bedoel ik”, lacht Ruitenberg. “Maar het leek ons een spannend avontuur om een eigen franchisebedrijf te bezitten, dus zijn we dat avontuur aangegaan. De winkel was wel flink verouderd toen we deze overnamen. Daarom is deze destijds volledig gestript en verbouwd. Het is echt een nieuwe winkel geworden. En het leuke is dat we het personeel toentertijd hebben overgenomen, waardoor we nu 17 medewerkers hebben die ook 12,5 jaar of langer voor deze Albert Heijn werken.”

“De supermarktwereld is een ‘grillige wereld’ maar we hebben ons mannetje gestaan. De Albert Heijn stond vroeger bekend om de hoge prijzen, maar dat beeld leeft gelukkig steeds minder bij de consument. Het is moeilijk om dat beeld aan te sturen omdat het er al van oudsher inzit. We moesten knokken, maar er lagen veel kansen. Die kansen hebben we gepakt en hebben er een fijne winkel van gemaakt.” De familie Ruitenberg heeft ook moeilijkere periodes achter de rug. “In 2003 kregen we te maken met het boekhoudschandaal van Ahold, toen kon je wel merken dat het wat rustiger in de winkel werd.” Raymond Lorkeers, bedrijfsleider van Albert Heijn Raalte, vult aan: “In dezelfde periode werd er in Raalte betaald parkeren ingevoerd, maar daar hadden meerdere winkels last van. Heel Raalte had een moeilijke tijd. Maar tegenwoordig is dat wel ingeburgerd en zorgt het niet meer voor problemen. Je kan je auto nu wel bijna altijd kwijt.”

Maar ondanks deze periode heeft de familie Ruitenberg de Albert Heijn in Raalte tot een prettige supermarkt omgetoverd. “Er hangt altijd een goede sfeer en daar zijn we trots op”, aldus de ondernemer. “Dat is de kracht van onze Albert Heijn, een prettige sfeer voor klant en personeel. We zijn klantvriendelijk, we bieden kwaliteit, hebben kennis van de producten, bieden goede service en het is allemaal betaalbaar. Door kosten te besparen op onder andere het hoofdkantoor en de automatisering, kon Albert Heijn de prijs van de producten verlagen. De prijsafstand met de concurrentie zit nu op een minimum. En volgens de Consumentenbond biedt AH met 37 procent de hoogste kortingen van alle supermarkten.” Lorkeers laat weten dat het zelfs zo goed gaat, dat ze eigenlijk ruimte te kort komen.

Een 12,5-jarig jubileum moet gevierd worden. Naast proeverijen en demonstraties in de winkel is er ook een clown met ballonnen aanwezig. Klanten kunnen door middel van hun kassabon in te leveren mee loten voor een Wii spelcomputer en drie fietsen, deze worden aangeboden door Kruiper Tweewielers. Maar dat is niet alles. “Bij besteding van 25 euro of meer aan boodschappen geven we van 7 juni tot en met 9 juni elke klant een appel/abrikozen taartje. Daarbij hebben we in de week van 11 juni tot en met 16 juni nog een grote actie maar dat blijft nog een verassing”, vertelt Ruitenberg. “Het wordt natuurlijk een drukke periode met het EK om de hoek. Maar goed, dan is het dus dubbelfeest bij Albert Heijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.