aftrap gezondheidsspel bewegen en gezondheid

Ruim een jaar geleden organiseerde gemeente Raalte de gezondheidsverkiezing in het kader van het project Raalte Gezond. Inwoners mochten een voorstel voor een activiteit indienen die de gezondheid van inwoners zou vergroten of op een andere manier een bijdrage zou leveren aan een gezonde leefstijl. In totaal zijn twintig plannen ingediend.

De winnaar van deze verkiezing was het gezondheidsspel Bewegen en Gezondheid van Christa Spanninga. Zij won 3000 euro subsidie waarmee ze de mogelijkheid kreeg om haar spel te ontwikkelen. Het gezondheidsspel was onderdeel van haar afstudeeronderzoek, samen met andere studenten, voor de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de hogeschool Windesheim in Zwolle. Het spel is gericht op de leerlingen uit groep 7 en 8 van speciaal basisonderwijs de Horizon in Raalte.

Donderdag 7 juni was de officiële aftrap van het gezondheidsspel op speciaal basisonderwijs de Horizon in Raalte. Wethouder Gosse Hiemstra was onder de indruk van het spel: “Dit gezondheidsspel laat kinderen op een spelende wijze het belang zien van voldoende beweging en gezonde voeding. Dat is zo belangrijk. Een geweldig idee waarmee de bedenkers echt een groot compliment verdienen.”

Christa: “Het gezondheidsspel is een levensgroot spel, waarbij de kinderen zelf de pion zijn. De kinderen krijgen vragen over gezonde voeding en ze krijgen opdrachten met betrekking tot bewegen. Met dit spel willen wij de kinderen van groep 7 en 8 bewuster maken van het belang ven een gezonde leefstijl”.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.