zwols koor terug van rusland trip

Het Slavisch Byzantijns Koor Zwolle is weer terug van haar reis naar Jaroslavl in Rusland. “Het was een prachtige ervaring”, zegt de Wijhese Thea Zoet. “Wat een enthousiasme en verbazing bij de mensen die onze optredens hebben bezocht. Hoe is het mogelijk dat Nederlanders de Russische muziek over het voetlicht kunnen brengen. Zo’n emotie, de ziel, betrokkenheid alles was er volgens de uit hun dak gaande Russische toeschouwers.”

Een applaus dat heel enthousiast en luid is en dan overgaat in een ritmisch klappen en maar door blijft gaan. Bravo, bravo……. “Wij mochten dat meemaken en dat was heel bijzonder. We kregen een oorkonde en cadeaus óók van het stadsbestuur van Jaroslavl. Nederland staat er op de kaart voor wat betreft de uitoefening van de Russische koormuziek door Nederlanders.”

Het koor, bestaande uit leden uit de hele regio, was bovendien uitgenodigd om te zingen in een Russisch Orthodoxe kerkdienst. “De parochie en de priesters waren ontdaan. Volgens de priester hebben we gezongen ‘zoals het bedoeld is’. Een mooier compliment kun je niet krijgen.”

Ook het bezoek aan het kindertehuis in Oeglitsj werd zeer gewaardeerd. “Het was de eerste keer dat de leiding en de kinderen werden toegezongen door een koor. Ze hebben genoten van de muziek, de cadeautjes, snoep en een financiële bijdrage die we bij ons hadden. Deze kinderen waren wees of in de steek gelaten door ouders of uit huis geplaatst door een overheidsinstelling.”

“We zullen lange tijd met verschillende gevoelens, maar ook met veel genoegen terugkijken op deze bijzondere ervaring en deze bijzondere reis. Onze nieuwe CD hebben we op vele plekken achtergelaten.”

Het koor treedt op zaterdag 16 juni op tijdens de Iconenwijding in Haarle in de St. Sebastianuskerk. Na afloop is ook d nieuwe cd te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.