zondag salland dhuzes

De fietstocht ‘SALLAND d’Huzes’ start op zondag 20 mei aan de Lemelerveldseweg in Heino. Het hoogste punt van de tocht is de 81 meter hoge Lemelerberg die zes keer wordt beklommen deze dag. De opbrengst gaat naar de stichting Alpe d’Huzes en het KWF. Op 7 juni neemt TEAM Salland d’HuZes deel aan de Franse fietstocht Alpe d’HuZes 2012.

Team Salland d’HuZes heeft al diverse acties gehouden en stelt zich ten doel om de komende maand nog zoveel mogelijk publiciteit en geld te genereren. Momenteel loopt de statiegeldactie bij de BONI in Heino en bij de COOP supermarkt Neppelenbroek in Lemelerveld. De fietstocht op de Lemelerberg bestaat uit een 60 of een 100 kilometer lange tocht, waarbij de Lemelerberg drie of zes keer beklommen wordt.

De actie Alpe d’HuZes is een fietstocht waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen, waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker. Het is in voorgaande jaren al veel deelnemers, waaronder een aantal (ex-)kankerpatiënten, gelukt om de Alpe d’Huez te beklimmen.

Alpe d’HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit gebeurt door met zoveel mogelijk mensen de grenzen van het onmogelijke en het mogelijke te verleggen. Alpe d’HuZes is gegrondvest op de overtuiging dat je voldoening bereikt wanneer je je inzet voor een ander.

Alpe d’HuZes heeft sinds de eerste editie in 2006 al meer dan 42 miljoen euro opgehaald in de strijd tegen (de gevolgen van) kanker. Met dit geld financiert Alpe d’HuZes onderzoek, projecten en diensten die in lijn zijn met de missie: ‘Anderen Faciliteren en Inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker’.

De missie van Alpe d’HuZes komt voort uit het gegeven dat tegenwoordig 55 procent van de patiënten geneest van kanker. De 45 procent die niet geneest gaat steeds langer met kanker leven, soms een jaar, soms vijf jaar, en in bijzondere gevallen tot wel 15 jaar. Voor deze groep wordt de kwaliteit van leven met kanker steeds belangrijker. Dit is een belangrijk verschil met dertig jaar geleden. Toen ging 85 procent van de patiënten binnen drie maanden dood en was de diagnose kanker welhaast een doodvonnis. In die situatie neem je als patiënt alleen maar afscheid. Met de sterk vergrote overlevingskans van nu gaat het voor veel patiënten juist om de kwaliteit van hun leven na de behandeling. Alpe d’Huzes wil daarom het geld besteden aan een breed spectrum van onderwerpen die te maken hebben met de kwaliteit van leven. Ook wil men een aantal belangrijke projecten ondersteunen die zich richten op het toepassen van nieuwe diagnose- en behandelmogelijkheden bij (grote) groepen kankerpatiënten.

Alpe d’HuZes draagt één keer per jaar in oktober al het geld van de sponsoren voor (meer dan) 100 procent over aan KWF Kankerbestrijding. Het geld komt bij KWF in een apart fonds op naam en wordt volledig aan de doelstellingen van Alpe d’Huzes besteed. Medici en wetenschappers kunnen projectvoorstellen indienen met het verzoek deze te bekostigen uit het Alpe d’HuZes/KWF-fonds. Deze voorstellen worden eerst getoetst aan de missie ‘Anderen faciliteren en inspireren om Goed, Gelukkig en Gezond te leven met kanker’. Projecten die hier aan voldoen worden vervolgens op wetenschappelijke kwaliteit beoordeeld door de speciaal ingestelde Alpe d’HuZes commissie van de Wetenschappelijke Raad (WR) van KWF Kankerbestrijding.

Voorinschrijven kan via: fietsgroepdeplataan@live.nl

Inschrijven op de dag zelf kan bij Cafe Rest. “de Veldhoek” vanaf 09.00 uur in Heino.

Kosten zijn minstens 10 euro, maar meer mag ook.

Voor inlichtingen kun je bellen met André Roelofs (06-14986767) of kijken op staging2.salland-dhuzes.nl en staging2.opgevenisgeenoptie.nl onder de button actiepagina’s 2012.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.