zo maar eten uit de natuur een workshop

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Vandaag eten we vogelmuurpasta.

Benodigdheden:

• 200 gram vers vogelmuur

• 2 eetlepels geraspte mierikswortel

• 2 teentjes knoflook

• 1 eetlepel olijfolie

• 1 theelepel zeezout

• beetje azijn

De vogelmuur wassen, drogen en fijnsnijden. Knoflook uitpersen en met de geraspte mierikswortel en olijfolie bij de vogelmuur doen. Met de staafmixer fijnmaken. Met azijn en zout op smaak brengen. In een jampotje doen en in de koelkast bewaren. Is maximaal een week houdbaar.

Deze pasta verhoogt de weerstand en kan ook op het brood gebruikt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.