zevenbladpasta zo uit het weiland een workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Vandaag eten we zevenbladpasta.

Benodigdheden:

• 80 gram jong zevenblad

• 20 gram verse kruiden: daslook, bieslook, maggiplant, oregano, tijm, enz.

• 100 gram olijfolie

• 10 gram zeezout

De kruiden wassen, drogen en fijnsnijden. De kruiden met de olie en het zout in een kom doen en met de staafmixer pureren. De pasta in een jampotje doen en met 1 cm olie bedekken en het potje goed afsluiten. Koel en donker bewaren.

De pasta kan als smaakmaker in soepen en sauzen gebruikt worden en kan goed afgesloten geruime tijd bewaard worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.