wilde dieren in het circus moet kunnen

Nederland probeert via de Europese Unie een verbod op wilde dieren in het circus te regelen. Henk Bleker – demissionair staatssecretaris – heeft dat gezegd op vragen van CDA en VVD. Die partijen vroegen zich af of gemeenten een dergelijk verbod zelf kunnen instellen.

Gemeenten mogen dat volgens Bleker niet zelfstandig doen. Uit het feit dat hij een Europees verbod wenst, zou je kunnen opmaken dat zelfs Nederland dat beleid niet in eigen hand heeft. Maar bij Bleker weet je nooit of je hem bij de kont of bij de kop hebt. Overigens kan een gemeente altijd nog zeggen dat de wilde dieren de openbare orde in gevaar brengen, daar gaan gemeenten wel weer zelf over.

Wij hebben in onze regio politici – een tijdje terug al weer – gevraagd naar hun standpunt.

Piet Pont van de Raalter VVD vindt dat het allemaal moet kunnen, die dieren weten niet beter dan dat ze gevangen leven. Japp Gerkes van de VVD in Olst-Wijhe deelt die mening op grote lijnen. Arno van Dijk van het CDA in Dalfsen was het ten tijde van het artikel al eens met het standpunt van Bleker nu: laat Europa dat regelen. Zie hier de standpunten. Het standpunt van Groen Links in Deventer is helder: verbieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.