wij willen tijgers en olifanten in het circus

Een circus zonder kamelen, tijgers en olifanten is geen echt circus. Tenminste, zo denkt het gros van de mensen die op onze poll stemden erover. Afgelopen week vroegen wij de bezoekers van onze website hoe zij er over dachten. “Een circus met wilde dieren is niet welkom in mijn woonplaats” legden we voor.

Nou, de uitkomst van die stelling is duidelijk. Salland vindt dat een circus met wilde dieren wel welkom is. Bijna twee derde van de stemmers (64 procent) vindt het geen probleem dat er tijgers enzovoort in de circussen gehouden worden.

Iets meer dan een derde van de stemmers (34 procent) zegt het tegenovergestelde. “Wij willen geen wilde dieren in een circus. De gemeente moet die circussen uit onze woonplaats weren.” Daarmee zeggen die stemmers ook gelijk dat ze graag zouden willen dat de gemeente zich uitspreekt middels een zogeheten voorkeursbeleid. Dat houdt ongeveer in dat gemeenten zeggen dat ze liever circussen zonder dieren dan met wilde dieren in hun omgeving hebben.

Om het plaatje compleet te maken: Twee procent van de stemmers gaf aan geen eigen mening te hebben.

Deze week gaat de poll over social media. Bijna alle jongeren Twitteren, gebruiken Facebook enzovoort. Deze media hebben veel voordelen, maar kennen ook gevaren. Informatie op social media is lang niet altijd waar en je bent als gebruiker goed voor de gek te houden. Daarom is de stelling van deze week: Jongeren moeten allemaal een cursus sociale media volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.