welsums bedrijf helpt braziliaanse vleessector

Het in Welsum gevestigde bedrijf HaBé Centrale Retouren Centra, gaat runder-, varkens en pluimveeslachterijen in Parana Brazilië helpen hun vleesindustrie naar een hoger plan te krijgen.

“Momenteel wordt daar vlees en pluimvee in kartonnen dozen verpakt en vervolgens op houten pallets vervoerd. Eigenlijk dezelfde situatie als we hier zo`n dertig jaar geleden hadden, toen omgeschakeld werd van karton op kunststofkratten en pallets”, aldus Bijsterbosch.

Bijsterbosch ontwikkelde in 1987 de eerste Centrale Krattenwasserij van Nederland voor de levensmiddelenindustrie, die staat in Vaassen. Een volautomatisch, milieu- en energievriendelijk reinigingssysteem voor 6000 kratten per uur, met daarbij een verhuurpool van kratten en pallets. Hiervoor werd het bedrijf in 1994 beloond met de Koning Willem 1 Plaquette, in de categorie Milieu en Energie.

Die kennis gaat nu ook naar Brazilië. Dat land ontwikkelt zich in een hoog tempo. President Lula da Silva selde bij zijn aanstelling begin deze eeuw dat elke inwoner van Brazilië te eten moest hebben. Dit beleid is in 2011 voortgezet door de huidige populaire presidente Dilma Vana Rousseff, Hierdoor is er een middenklasse ontstaan die meer geld uit kan geven, waardoor een enorme vraag naar voedsel is ontstaan.

Men is nu op het punt gekomen dat de slachterijen willen omschakelen voor de binnenlandse markt, van kartondozen op kunststofkratten en van houten pallets op Kunststofpallets. En dat HaBé dus mee opzetten.

Habé Centrale Retouren Centra B.V. met haar hoofdkantoor in Welsum, heeft momenteel vijf centrale krattenwasserijen te Amsterdam, Bleiswijk, Holten, Tilburg en Utrecht. In Tilburg, Utrecht en Weert staan machines die PET-frisdrankflessen van bijna alle supermarkten in Nederland, verwerken tot balen die worden gerecycled

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.