vvd plannen tippe schandalig en dom

aanleiding is dat CDA en Gemeentebelangen in 2010 vastlegden dat 330.000 euro bezuinigd moet worden op de sportaccommodaties. In alle toonaarden werd daarbij ontkent dat de nota bij De Tippe terecht zou komen. Het bleef echter mistig waar dat geld wél gevonden moest worden. Voor de oppositiepartijen was dat indertijd aanleiding om eensgezind tegen het bestuursakkoord te stemmen,” meldt de VVd op haar site.

“Nu komt de aap uit de mouw en blijkt onze vrees dat dit toch echt vooral De Tippe zal treffen terecht”, zo stelt VVD-fractievoorzitter Ben Nijboer, die duidelijk stelt dat zijn fractie daar niet mee zal instemmen.

Volgens Nijboer is het zelfs ronduit schandalig dat dit voorstel wordt gepresenteerd. “De afgelopen jaren is hier al talloze keren over gesproken met telkens dezelfde uitkomst. Raalte heeft twee gemeentelijke zwembaden: één overdekte (Tijenraan) en één openlucht (De Tippe). Dat is vastgelegd bij de samenvoeging van Heino en Raalte. Vier jaar geleden bevestigd bij de Nota Raalte 2020 en dat is twee jaar geleden bij motie nog eens bevestigd. Het is dan onbegrijpelijk dat men met dit voorstel komt. En het is ronduit schandalig dat de inwoners van Heino op deze manier voor het blok worden gezet! Dit moet de prullenbak in en degene die hier verantwoordelijk voor is, heeft iets uit te leggen!”

De VVD vindt het verder ongelooflijk dom dat men met dit voorstel komt. Sinds een aantal weken is een nieuwe club mensen opgestaan die, onder aanvoering van Jacques Seine, de stichting Vrienden van De Tippe heeft opgericht. Daarnaast is er al jaren de werkgroep De Tippe van Plaatselijk Belang Heino die meedenkt over de exploitatie van het bad. Beide groepen blijken niet geïnformeerd over deze voorstellen.

“Hoe dom kun je zijn? Deze mensen zetten zich in voor De Tippe, zijn bereid om daar tijd en energie in te steken en dan komt het college hiermee! Zonder enig overleg. Onvoorstelbaar”, aldus Nijboer, die overigens ook ter ore is gekomen dat er de afgelopen jaren vanuit de PB-werkgroep diverse voorstellen zijn gedaan om de exploitatie verbeteren, maar waar vervolgens niets mee is gebeurd. Volgens Nijboer moeten er de komende tijd drie zaken gebeuren.

“In de eerste plaats moet de keuze ‘privatiseren of sluiten’ van tafel. Daarvoor moeten GB en CDA bereid zijn de bezuinigingstaakstelling in te trekken of bij te stellen. In de tweede plaats moeten we ervoor zorgen dat het college (lees: de ambtenaren) zich wél houdt aan de gemaakte afspraken én luistert naar de voorstellen van de werkgroep: die is er niet voor niets. En tot slot: wij willen met andere partijen in overleg om te kijken hoe we kunnen voorkomen dat dit punt telkens opnieuw wordt aangezwengeld. Hoe kan het in vredesnaam dat dit onderwerp telkens weer terug komt, terwijl de opdracht volstrekt helder is! Komt dit uit de koker van CDA en GB? Is dit een spontaan initiatief van het college? Is dit een actie van de afdeling Sport? Er moet een eind komen aan dat gedonder elke keer!”

De VVD is blij dat Wim de Hair (GB) inmiddels ook heeft aangegeven niet blij te zijn met het zinspelen op de sluiting van De Tippe: “Dat is positief, vooral omdat het juist GB was die, samen met CDA, twee jaar geleden koos om deze bezuiniging van in totaal 400 duizend op sport op te leggen! Het is prima dat GB tot inkeer komt. Wat ons betreft slaan we nu samen met GB én andere fracties de handen ineen om dit voorstel in de prullenbak te gooien!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.