vrouw achter het stuur suzuki alto

Tja, wie kent het niet….de uitdrukking “dat zal wel weer een vrouw achter het stuur zijn”.

En dat klopt, in veel auto’s zit er een vrouw achter het stuur, in de andere auto’s is dat een man. Meer opties vindt je ook niet. Maar hoe gaat dat dan…en vrouw achter het stuur. Mannen en vrouwen reageren anders op auto’s. De een kijkt meer naar het uiterlijk, kan ik hiermee voor de dag komen. De ander let meer op de inhoud, cilinders en kleppen. Het een is niet beter dan het ander, het is alleen anders.

Wij (de dames van Salland Centraal) nemen je mee in onze bevindingen en belevingswereld. Elke 2 weken hebben wij een aantal dagen een auto op proef. En we kijken heus verder dan alleen het uiterlijk, de kinderen, kinderwagen en boodschappen moeten natuurlijk ook mee. Verder moeten we naar de sportclubjes, de vriendinnen, naar ons werk enz. We gaan dus testen hoe deze auto zich staande houdt in ons drukke leven. Met recht dus een vrouw achter het stuur….

Een Suzuki stond deze week op het menu. Een leuk en sportief uitgevoerd type. Om precies te zijn is het de Alto 1.0 Exclusive! Een klein maar functioneel wagentje. Geen overbodige luxe aan het interieur maar wel van alle gemakken voorzien: simpele bediening van oa ruitenwisser, ventilator, airco en elektrische ramen, een automatische binnenverlichting, verstelbare stoelen (die overigens heel comfortabel zitten), nette bekleding met kleuraccenten, groot opbergvak in dashboard en in beide portieren. Er zit een heel irritant alarmbelletje in waardoor het bijna onmogelijk is om zonder gordel te rijden. De achterklep is van binnenuit te bedienen en dat is best handig eigenlijk, evenals het brandstofklepje wat van binnenuit te bedienen is, je hebt namelijk nog steeds tankstations waar ze bediening aan de pomp hebben, dus je kunt heel decadent blijven zitten. De ruimte achter de voorstoelen is prima, mede door de 5-deurs uitvoering kunnen ook volwassenen hier prima in plaatsnemen. De kofferbak van deze auto is vrij beperkt, mijn inziens kun je het ook niet echt een “koffer”bak noemen, maar meer een “weekendtas”bak.

Twee weekendtassen kun je er in proppen maar onze proef met het boodschappenkratje en de kinderwagen is niet gelukt. Wat dan wel weer een optie is: je kunt de leuning van de achterbank geheel of gedeeltelijk neerklappen. Ook handig is dat deze ruimte afgedekt is met een klep, van buitenaf kun je dus niet zien wat er in zit, erg handig na bv een dagje shoppen en manlief staat op de oprit, ziet hij tenminste niet direct al die tasjes liggen. De Suzuki Alto is verder een gemakkelijk auto’tje, doet precies wat je wilt, stuurt erg gemakkelijk, scherp en soepel en is lekker pittig in het rijden. En daarbij ziet deze er ook nog eens erg sportief uit, spoiler achterop en sierstrips aan de beide zijkanten. Net onder de motorkap is een klein sierlijk gekleurd streepje wat de auto net iets extra’s geeft, vergelijk het met je outfit wat soms net anders lijkt door een gekleurd riempje of een ketting. Al met al is de Alto een prettige auto, die in allerlei verschillende uitvoeringen en kleuren (!!) te verkrijgen is, en met name die verschillende kleuren spreken mij erg aan, heb toch stiekem altijd wel een voorkeur voor een bepaalde kleur, maar dat is vrouweigen denk ik!

[i]De Suzuki Alto die wij tot onze beschikking hadden staat te koop bij Autobedrijf Harry Nijboer in Lemelerveld.

Specificaties:

*Suzuki Alto 1.0 Exclusive

*Airco, radio/CD, Centrale deurvergrendeling, stuurbekrachtiging, waarschuwingslampje open deur en veiligheidsgordel

*in delen/ geheel neerklapbare achterbankleuning, interieurverlichting, toerenteller

*Kleur is wit

Vraagprijs € 11.045,= (rijklaar)

Voor meer informatie, neem contact op met Autobedrijf Harry Nijboer

Handelsweg 2 te Lemelerveld. Tel. 0572 – 378750 / staging2.harrynijboer.nl[/i]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.