van hijum opnieuw verkiesbaar

Ook wil Van Hijum zich sterk blijven maken voor Oost-Nederland. “Er is in Den Haag te weinig oog voor de enorme economische dynamiek van de regio’s Zwolle/Kampen, Twente en de stedendriehoek Deventer-Apeldoorn-Zutphen. Ik ga er voor om een verbindende schakel te zijn tussen onze regio en het rijk. Concreet betekent dit dat ik dagelijks contact heb met wethouders, gemeenteraadsleden en de burgers.”

Ook wil Van Hijum het CDA als een moderne gezinspartij profileren. “Ik zet in op de waarden waar onze provincie Overijssel ook sterk in is: de zorg voor elkaar, voor de buurt

(‘noaberschap’). Het belang van opvoeding en mantelzorg voor de samenleving is enorm. Mensen moeten daarom beter in staat worden gesteld om hun betaalde baan te combineren met zorgtaken.”

Voordat Van Hijum in 2003 Kamerlid werd, was hij raadslid en fractievoorzitter in de gemeenteraad van Zwolle. Daarvoor woonde hij in Enschede, waar hij bestuurskunde studeerde en later promoveerde aan de Universiteit Twente.Hij is woonachtig in Laag Zuthem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.