vaessen nederlands kampioen waterbasketbal

Raaltenaar Didier Vaessen is zaterdag Nederlands Kampioen Watersbasketbal geworden met zijn team SVG De Tubanten uit Enschede. In zwembad Brilmansdennen in Losser werd SVG Den Bosch met 4-3 verslagen.

Waterbasketbal is een mix tussen waterpolo, basketbal en korfbal. Het spel is speciaal gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking en wordt gespeeld op een veld van ongeveer vijftien bij acht meter. Twee teams van vijf personen spelen twee keer zeven minuten tegen elkaar. De teams van De Tubanten zijn gemengde teams. Zowel mannen als vrouwen zitten in hetzelfde team. Ook leeftijd speelt geen rol. Doel is de bal in de drijvende basket van de tegenstander te gooien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.