twee van de korhoenders zijn al dood

De Zweedse korhoenders die recent op de Sallandse Heuvelrug zijn uitgezet, kunnen niet zo goed tegen ons koude voorjaar. Of ze hebben last van stress. Of de Heuvelrug is niet zo geschikt voor die beesten. Twee van de zes hoenders zijn al dood.

Dat bleek op de vergadering van het Nationaal Park bekend gemaakt. Maar er schijnt ook een haan te baltsen. En daar krijg je jonge kuikens van. Als de haan de hoentjes kan vinden tenminste. Vogeltellers hebben daar moeite mee.

De bestuurders van de Heuvelrug leggen de massale verontwaardiging over het gesleep van de vogels trouwens keurig naast zich neer. Volgend jaar worden er nog eens twintig Zweedse hanen en hennen ingevlogen.

We schreven recent een opinie over de Korhoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.