truckrun geslaagd met vreemd tintje

De truckrun die afgelopen zaterdag werd verreden, wordt door de organisatie ook dit jaar weer als zeer geslaagd bestempeld. Zaterdag vertrokken er zo’n 200 trucks van MBI-terrein om middels een route door Salland de cliënten van Zozijn weer een onvergetelijke dag te bezorgen. Wel heeft de dag voor één vrijwilliger een vervelende nasmaak: Hij verloor zijn rijbewijs.

De jaarlijks georganiseerde dag is een samenwerking van Drivers uut Salland en MC Freewheels. De (laatstgenoemde) motorclub neemt al jaren de verkeersbegeleiding voor zijn rekening tijdens dit evenement. Afgelopen zaterdag ook, maar dat kostte één van de verkeersregelaars wel het roze papiertje.

In Deventer snelde de motorrijder zich naar een kruising, om daar het verkeer te regelen. Haastige spoed was geboden en dat werd opgemerkt door een agent met een lasergun. Einde verhaal. Te snel, rijbewijs kwijt.

“Het is wel een beetje een naar verhaal,” laat een woordvoerder van de motorclub weten. “Aan de ene kant neem je de politie werk uit handen door het verkeer te regelen en aan de andere kant raak je een rijbewijs kwijt.”

“We moeten op vaste punten het verkeer regelen. Daarvoor moet je op gezette tijden op bepaalde kruispunten staan. Vermoedelijk liep de betreffende motorrijder wat achter op schema,” laat de woordvoerder van de club weten. “Maar ja, je blijft wel gewoon weggebruiker, dus je moet je aan de regels houden.”

MC Freewheels heeft inmiddels laten weten dat de betreffende motorrijder geen lid van de motorclub is. Het was iemand van buitenaf, die wel bij de tocht betrokken was.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.