toertocht heikera recreatief

Fietstoerclub Heikera houdt zondag 13 mei de Heikera Recreatief. Deelnemers hebben de keuze uit (bepijlde) routes van 30, 60 of 90 kilometer. De start/finish van deze NTFU- fietstocht is als vanouds bij Restaurant Zaal Oortwijn aan de Canadastraat 9 in Heino. De inschrijving van de 90 kilometer is tussen 8.00 en 12.00 uur, voor de 30 en 60 kilometer tussen 9.00 en 12.00 uur (sluitingstijd eindcontrole 16.30 uur).

Voor de 30 kilometer is een aantrekkelijke route uitgezet via de Colckhof, Laag Zuthem, Harculo naar Herxen. Als rustplaats is gekozen voor het Dorpshuis Herxer Marke waar Fien en Ben Kruit de uitbaters zijn. Vanaf 9.30 uur staat de koffie klaar.Na de rust fietsten de deelnemers over de IJsseldijk en enkele rustige Sallandse binnenwegen terug naar Heino.

De 60 en 90 kilometer gaan vanaf de splitsing met de 30 kilometer richting de nieuwe spoorbrug bij Zwolle. Na de spoorbrug gaat het via de Vuursteenberg bij Hattem naar Wezep en Heerde. In het plaatsje Hoorn bent u welkom bij Restaurant De Brug aan het Apeldoorns kanaal. De jonge, enthousiaste uitbater Ruben heeft toegezegd dat vanaf 9.30 uur de koffie en het appelgebak klaar staat. Na rust gaat de route richting Veessen en dan over de IJsseldijk richting het Wijhese Veer. Ook deze route gaat vervolgens via rustige Sallandse binnenwegen richting Heino.

De 90 kilometer gaat tot aan Wezep gelijk op met de 60 kilometer route. Na Wezep maakt de 90 kilometer lus richting ’t Loo en ’t Harde met ‘t bekende klimmetje ‘De Knobbel’. Via de Dellen gaat ook deze route naar rustpunt De Brug in Hoorn. Na rust gaat ook de 90 kilometer richting Veessen en met het Wijhese Veer naar de overkant van de IJssel. Van daaruit gaat het gelijk op met de 60 kilometer route richting Heino. De deelnemers van de 60 en 90 kilometer krijgen bij inschrijving een kaartje aangeboden voor de overtocht met het Wijhese Veer.

Alle routes zijn met pijlen uitgezet, ter ondersteuning krijgen de deelnemers een routebeschrijving mee. Zowel op de rustplaats in Herxen als Hoorn bestaat de mogelijkheid voor het opladen van een accu voor mensen met een fiets met trapondersteuning. Voor meer informatie kun je terecht bij de toerleider Willy Smeenk via 0572-392794. Kijk ook op staging2.heikera.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.