tippe de strijd is nog niet gestreden

“Slechts een enkeling werd te zeer door emoties gedreven. De insprekers deden met name handreikingen naar raad en college om samen tot oplossingen te komen en dwongen daarmee respect af bij de toehoorders. De creatieve insteek van de actievoerders ontlokte ook menig glimlach.” aldus Johan Seekles, voorzitter van PB Heino.

Seekles: “In alle varianten wordt de bezuiniging enkel en alleen afgewenteld op de Tippe en dat terwijl de meeste bezuinigingswinst bij Tijenraan te halen valt. De Sportvisie moet van tafel en de bezuinigingstaakstelling van 330.000 euro zal tijdens de behandeling van de Perspectiefnota op een andere wijze moeten worden ingevuld”.

Tijdens het debat konden de fracties wethouder Haarman niet op andere gedachten brengen. Hij hield vast aan de Sportvisie en de door de gemeenteraad vastgestelde bezuinigingstaakstelling. Nieuwe standpunten leverde het debat evenmin op. De collegepartijen gaan voor ‘versoberen’, maar wat dat inhoudt werd niet duidelijk. Het door de Zwemvereniging Hera voorgestelde plan voor een nieuw zwembad volgens het 2521-concept van de KNZB biedt wellicht de meeste kans om op termijn de bezuinigingstaakstelling te halen. Het werd een lange hectische avond, met een voor veel inwoners van Heino onbevredigende afloop. De fracties nemen nu de tijd om moties en amendementen voor te bereiden. Tijdens de raadsvergadering van 31 mei zullen definitieve besluiten genomen moeten worden.

Volgens Seekles is het verzet in Heino tegen het voornemen van de gemeente om de Tippe te verzelfstandigen, te privatiseren en desnoods te sluiten nog steeds erg groot. Zonder het mes op de keel is de coalitie bereid om met de wethouder in overleg te treden over het verminderen van de exploitatielasten en het verhogen van de inkomsten. Maar dan moet de gemeente bereid zijn om ook te bezuinigen op het Tijenraan, te investeren in energiebesparende maatregelen en het uitvoeren van de aanbevelingen in het in 2011 uitgebrachte Stimuleringsplan van de Tippe. “Laten we niet vergeten, aldus Seekles, dat in de afgelopen vier jaar al 42.000 euro op de exploitatie is bezuinigd. Nog meer versoberen cq bezuinigingen bijvoorbeeld op de openingstijden of het schoolzwemmen leidt tot aantasting van de aantrekkelijkheid van het zwembad, gaat ten koste van het zwemplezier van kinderen en ouderen en bedreigt de leefbaarheid in het dorp”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.