Home / archiefcentraal / tippe blijft gemeentebad wel onderzoek

tippe blijft gemeentebad wel onderzoek

Zwembad de Tippe in Heino blijft een gemeentelijk zwembad, maar er komt wel een onderzoek naar de gevolgen als de exploitatie wordt ondergebracht in een aparte beheersstichting. Ook moet er onderzocht worden welke bezuinigingen in de exploitatie- en personeelskosten er mogelijk zijn bij De Tippe en Tijenraan. Hiervoor hebben de coalitiepartijen CDA en Gemeentebelangen 25.000 euro vrijgemaakt.

Sluiting van het Heinose openluchtzwembad is overigens van de baan, want als uit het onderzoek blijkt dat verzelfstandiging niet haalbaar is, wordt de Tippe niet gesloten.

Ook wordt er 150.000 euro vrijgemaakt alszijnde een ‘voorbereidingskrediet’ om een programma van eisen, investeringsraming, financieringsvoorstel een een exploitatieraming voor Nieuw-Tijenraan te maken.

Kort gezegd: Er verandert voorlopig nog helemaal niets concreets aan de situatie in de gemeentelijke zwembaden. Alleen komen er weer twee onderzoeken voor totaal 175.000 euro.

Wel maakte CDA’er Van Dompselaar duidelijk dat verkoop danwel sluiting van De Tippe voor zijn partij uit den boze is. Hij haalde het zwembad in Luttenberg aan, dat volledig op vrijwilligers draait. “Luttenberg, met drie keer zo weinig inwoners als Heino, houdt het zwembad zelfstandig in de lucht. Waarom zou Heino dat niet kunnen?”

Voorzitter van stichting Vrienden van de Tippe Jacques Seine liet weten niet gecharmeerd te zijn van het besluit. “Wij willen helemaal geen beheersstichting, maar daar wordt helemaal niet op gereageerd. Dat is gewoon jammer. En hoezo moet er een ‘objectief’ onderzoek komen? Was dat vorige onderzoek niet objectief dan?”

Lees ook

Schapen niet meer de dijk op in stormseizoen

ZWOLLE – Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.