straatpraat privatiseren of niet

‘Het hoort bij Heino’

Maria van der Steege uit Heino woont al 34 jaar in Heino en kan zich het dorp niet voorstellen zonder zwembad. “Het hoort gewoon bij Heino. Mijn kinderen hebben er hun zwemdiploma gehaald en het is een trekpleister voor mensen uit, maar ook buiten de regio”. Maria heeft vooral veel herinneringen van vroeger aan het zwembad. “We zaten dan vroeger na schooltijd met de moeders aan de rand van het zwembad, terwijl de kinderen in het water speelden.”

‘Het zwembad is niet verwaarloosd’

Ook Brenda uit Heino vindt dat het zwembad moet blijven. “Het is ontzettend belangrijk voor sommige mensen. Mijn eigen moeder bijvoorbeeld, is elke dag in het zwembad te vinden om een paar baantjes te trekken.” Zo kent ze nog veel meer mensen die daar bijna dagelijks zwemmen. “Het zwembad is niet verwaarloosd, het heeft een mooie ligging en is echt een aanwist voor Heino. Dat zou zonde zijn als het zou verdwijnen.” Ook heeft zij bij haar vorige baan gemerkt dat het zwembad niet alleen bezocht wordt door mensen uit Heino, maar bijvoorbeeld ook door mensen uit Zwolle-Zuid.

‘Waarom Raalte wel en Heino niet?’

“Nee, natuurlijk niet!”, stelt Frans Koenjer uit Heino, zeer overtuigd. Heino moet volgens hem een zwembad houden. “Waarom zou Heino geen zwembad meer mogen hebben en Raalte wel?”, vraagt hij zich af. Het zwembad is volgens hem erg belangrijk voor de kinderen in de omgeving. “Ik ben er vroeger zelf ook veel geweest. Dat waren erg mooie jaren.” Voor in de toekomst zou hij het jammer vinden als het zwembad niet meer bezocht kan worden door de jeugd. “Het is een hartstikke mooi zwembad en het is zelfs onlangs nog verbouwd.”

‘Het kan, maar het is minder leuk’

De vijftienjarige Lieneke Timmerman uit Heino heeft een iets andere mening. Zij denkt namelijk dat Heino wel zonder zwembad zou kúnnen, het zou alleen wel minder leuk zijn. “Het is een ontmoetingsplek voor jongeren, maar ook voor ouderen. Als wij er zwemmen zijn er regelmatig oudere mensen baantjes aan het trekken. Dat is voor hun ook heel belangrijk.” Het zwembad hoort volgens haar ook bij Heino. “Het is zo fijn dat het zo dichtbij is. Als het dan lekker weer is kun je nog snel besluiten om gezellig met vrienden of vriendinnen naar het zwembad te gaan.” Als De Tippe zou verdwijnen zou ze niet zo snel naar Raalte gaan. “Omdat het een stuk verder weg is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.