status quo op rockin ribs onvergetelijk

Toen Status Quo tegen 22.00 uur de eerste akkoorden de feesttent inknalde, barste het publiek uit haar voegen. Jong en oud zong alle nummers mee. Was je vroeger een slecht muziekkenner als je van Quo hield, de jeugd van tegenwoordig denkt daar heel anders over. En dat merkt je aan al die vijftigers, die gingen dus ongegeneerd uit hun dak. Luchtgitaar spelend, uit volle borst (zo ongeveer) de tekst meezingen en met de drummer meedoen, maar dan net wat buiten de maat. Van die vijftigers die er al een lekkere carrière op hebben zitten en dan ineens op hun oude muziekliefde compleet uit hun dak gaan. We hebben heel wat verbaasde vrouwen ietwat geschrokken naar hun man zien kijken. ‘Is dat ‘m?’

Status Quo bracht haar volledige repertoire. Een paar hits werden er in een medley doorheen gejast, want anders redden de heren het niet in één optreden. Maar voor de meeste nummers werd het hele verhaal gebracht, inclusief gitaar- en drumsolo’s en met interactie met het publiek. Had Status Quo vorig jaar in Nijverdal – als toetje van Dauwpop – nog amper een uur het podium voor zich opgeëist, op de Domineeskamp in Raalte waren ze zo maar anderhalf uur verder toen Bye Bye Johnny als toegift gebracht werd.

Zaterdag was het Rockin’ Ribs, zondag begint het echte Ribs & Blues. Met onder meer Miss Montreal die vorig jaar al twitterde dat ze zo graag een keer op het podium zou staan van R&B. Ze kreeg haar kans en komt vanaf 14.45 uur met een spelciale Blues-lijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.