Home / archiefcentraal / samenzang in de plaskerk

samenzang in de plaskerk

De eerste Paas- en Pinkster samenzangavond wordt op 20 mei in de Plaskerk gehouden. De avond begint om 19.00 uur en is toegankelijk voor alle belangstellenden. De kerkdeuren gaan om 18.30 uur open. De toegang is gratis maar er zal een collecte worden gehouden om de kosten te bestrijden.

De Plaskerk in Raalte is een actieve kerk die vele openbare bijeenkomsten organiseert. Jaarlijks houdt de Orgelcommissie, onder leiding van Plaskerk-organist Klaas Bos, een openbare Kerstsamenzang. Ieder jaar met een grote opkomst zowel uit de eigen Protestantse Gemeente als van vele anderen. Afgelopen jaar is er bedacht dat deze Kerstsamenzang een vervolg zou moeten krijgen rondom Pinksteren omdat de Christelijke feestdagen met elkaar zijn verbonden.

De orgelcommissie is blij dat ook de uit Heino afkomstige Rosalinda en Ewald van Dijkhorst willen meewerken aan deze mooie samenzangavond. Rosalinda treedt regelmatig op in het EO-programma ‘Nederland zingt’. Zij zal tussen de samenzang van de Paas en Pinksterliederen enkele nummers zingen onder begeleiding van haar man Ewald op piano.

De avond wordt gepresenteerd door voormalig dorpsdichter Benne Solinger.

Lees ook

OpStap op de Lemelerberg

REGIO – Op donderdagavond 12 augustus verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.