renb op weg naar nieuwe bezoekersrecords

Ribs & Blues in Raalte was zondag fantastisch. Ribs, Blues, Zon en Bier. En voor de kinderen een Kidsadventureland en de Kidscorner, belangrijke onderdelen van het grootste bluesfeest van Nederland, want heel veel bluesliefhebbers hebben kinderen. Die krijg je vanzelf wel van de blues. De organisatie spreekt al voorzichtig van een record aantal bezoekers. En dan heb je het over tienduizenden.

Dertien bands beklommen de beide podia. De festivalpoorten openden om 13.00 uur en in no time stond de tent vol met liefhebbers voor het optreden van Simon Mc Bride. Die maakte de verwachtingen meer dan waar in een dampende set.

Miss Montreal speelde een ‘thuiswedstrijd’ in Raalte. Ze verraste met een eigenzinnig uitgevoerde reeks covers waaronder alle grote hits van Creedence Clearwater Revival .

Eddy ‘ The Chief’ Clearwater kwam op met spetterende verentooi die halverwege werd ingewisseld voor zijn ‘blueshat’, Vakkundig ondersteund door The Juke Joints kreeg The Chief de handen op elkaar.

Rocken kunnen ze nog als de beste: The Bintangs. Frank Kraayeveld en zijn mannen mogen dan de VUT leeftijd naderen, zweten en beuken doen ze als in hun wilde jaren.

Kitty Daisy & Lewis, twee goed uitziende zusjes en hun al even mooie broertje vormden het perfecte podiumplaatje dat niet onopgemerkt bleef bij de vele dankbare fotografen.

Julian Sas is als geen ander vertrouwd met Ribs & Blues. Hij was er vaker. Vakwerk van een harde werker wordt gewaardeerd in Raalte en terecht! The Paladins deden wat ze het beste kunnen: de tent platspelen. Een mooie afsluiter op de mainstage.

Op de Openairstage was de inspiratie niet minder met Mariella Tirotto, Michael Dotson, en The Backcorner Boogieband kon het eerste deel van de middag al niet meer kapot. King King en zeker Israel Nash Gripka overtuigden in de langzaam ondergaande zon.

Aangename afsluiter op het buitenpodium was Serena Pryne. Begeleid door The Mandevilles beleefden de volhouders een geweldig uurtje. Dat smaakt naar meer.

Ribs & Blues beleefde een memorabele dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.