raalter ploegleider naar homeride

Raaltenaar Ronald Tops zet zich met zijn vrouwenploeg Ronald McDonalds Huis Groningen in tijdens HomeRide. Dit is een spectaculaire fondsenwervende fietstocht, waarbij de deelnemers in teamverband 24 uur lang non-stop fietsen van Groningen naar Maastricht. Hierbij rijden ze langs zes Ronald McDonald Huizen en twee Ronald McDonald Vakantielocaties.

Het doel van deze 500 kilometer lange fietstocht is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Iedereen kan meedoen aan deze fietstocht door een team te formeren van wielrenners en begeleiders. Deze teams zoeken hun eigen sponsoren en op dit moment staat de teller al op ruim 310.000 euro.

Dat geld is hard en blijvend nodig, want als je kind ziek is, dan wil je dicht bij je kind zijn. Daarom logeren dagelijks zo’n 300 ouders in een Ronald McDonald Huis. Het Kinderfonds biedt daarom al 25 jaar de helpende hand.

In de Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In de Huiskamers kunnen deze gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van hun kind. Daarnaast kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.

Het Ronald McDonald Kinderfonds vormt de overkoepelende organisatie van de Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties. Alle opbrengsten van HomeRide komen ten goede aan het Kinderfonds. Het bedrag dat de fietsers bijeenbrengen is nodig om de exploitatie van alle bestaande Ronald McDonald locaties te kunnen betalen, verbouwingen en renovaties te kunnen bekostigen en eventueel nieuwe locaties te kunnen openen.

Eén van de teams die meerijdt aan HomeRide is het nieuwe vrouwenwielerteam Ronald McDonalds Huis Groningen, dat dit wielerseizoen voor het eerst deel uit maakt van het vrouwenpeloton. Hoofdsponsor van het team is McDonalds Groningen en dat is uniek te noemen, aangezien McDonalds nog niet eerder als hoofdsponsor is opgetreden van een sportploeg. Bekendste renster van dit team is Yvonne Troost-Brunen, die in de jaren 1994, 1995 en 1996 Nederlands Kampioen was op de weg.

Voor meer informatie en voor het aanmelden van een team voor HomeRide kun je kijken op staging2.homeride.nl of voor meer informatie over de vrouwenwielerploeg Ronald McDonalds Huis Groningen bij de ploegleider van dit team, Ronald Tops, via ronaldtops1@hotmail.com of op http://dameswielerploeggroningen.wordpress.com. Wil je geld doneren, kijk dan in de bijlage.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.