raalte wil over op led verlichting

De nieuwbakken verlichting is meer dan een half miljoen euro duurder dan de ouderwetse lantaarns. Wel verwacht de gemeente de straatverlichting snel terug te verdienen. De moderne lampen gebruiken stukken minder energie en gaan langer mee dan de oude straatlantaarns.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel om extra geld vrij te maken, wordt Heino de eerste kern in Raalte met LED-verlichting. Op termijn wil de gemeente overal in Raalte LED-verlichting plaatsen. Dat gebeurt wel pas op het moment dat de reeds bestaande lantaarns afgeschreven zijn en vervangen moeten worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.