Home / archiefcentraal / raalte wil over op led verlichting

raalte wil over op led verlichting

De nieuwbakken verlichting is meer dan een half miljoen euro duurder dan de ouderwetse lantaarns. Wel verwacht de gemeente de straatverlichting snel terug te verdienen. De moderne lampen gebruiken stukken minder energie en gaan langer mee dan de oude straatlantaarns.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel om extra geld vrij te maken, wordt Heino de eerste kern in Raalte met LED-verlichting. Op termijn wil de gemeente overal in Raalte LED-verlichting plaatsen. Dat gebeurt wel pas op het moment dat de reeds bestaande lantaarns afgeschreven zijn en vervangen moeten worden.

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.