raalte is 12 jeugd ehboers rijker

Raalte is 12 jeugd-EHBO’ers rijker. EHBO Raalte heeft de nieuwe jeugd-EHBO’ers zelf opgeleid. Vorige week is de cursus afgesloten met de diploma-uitreiking in de Helpende Handen aan de Westdorplaan.

De cursus jeugd EHBO is voor leerlingen uit groep zeven en acht van de basisschool en bestaat uit ruim 20 lessen met zowel theorie als praktijk. Op 23 april waren de examens. De meeste leerlingen waren behoorlijk zenuwachtig. Wat moet je doen als iemand bewusteloos is en waarom moet je ook alweer koelen bij een brandwond? De examenkandidaten wisten precies wat ze moesten doen en zijn allemaal geslaagd.

Voordat de kinderen de diploma’s kregen, werden twee kinderen zodanig geschminkt dat het leek alsof ze wonden hadden. Twee ouders werden uit de zaal gehaald om bij de ‘gewonden’ eerste hulp te verlenen. Dat ging ze goed af, de wonden werden netjes verbonden.

Ook het komend najaar geeft EHBO Raalte weer diverse cursussen in de Helpende Handen in Raalte. Kijk voor meer informatie over cursussen op staging2.ehboraalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.