pastoor verweij wijdt gerenoveerd kerkhof in

Pastoor Verweij wijdt op 2 juni om 10.30 uur het gerenoveerde Heemkerkhof opnieuw in. Het Heemenkerkhof is gelegen aan de Assendorperweg in Raalte. Vanaf het begin van de negentiend eeuw tot circa 1895 vonden katholieke inwoners van Raalte “op den Heemen” hun laatste rustplaats. Momenteel is het eigendom van de parochie Heilig Kruis, daarvoor was het in het bezit van de parochies van de H. Kruisverheffing in Raalte en O.L.V. Tenhemelopneming in Mariënheem.

De herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd in het kader van het project ‘Historische begraafplaatsen in een cultuurtoeristisch perspectief’. Het project is een initiatief van Stichting RIBO, de Terebinth en het Landschap Overijssel en kent meerdere doelstellingen. Met dit project worden verschillende historische begraafplaatsen (of delen ervan) in Overijssel hersteld en worden deze in een nieuwe context bij een breder publiek onder de aandacht gebracht.

Historische begraafplaatsen zijn zowel cultuurtoeristisch en educatief van grote waarde, maar deze betekenis is voor velen vaak onbekend. Deze aspecten worden in dit project op een innovatieve wijze belicht. Naast toeristische routes worden lesbrieven voor scholen opgesteld. Alle informatie over dit project en de begraafplaatsen worden opgenomen op de site staging2.rustplaatsen.nl Informatie over het Heemenkerkhof wordt ook op deze site opgenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.