Home / archiefcentraal / paardebloemen eten uit de natuur een workshop

paardebloemen eten uit de natuur een workshop

’t Natuurlijk Huus in Raalte houdt 26 mei van 13.30 tot 17.30 uur een workshop ‘eten uit de natuur’. Vooruitlopend op die workshop plaatsen we de komende dagen iedere dag een recept van producten die je zo uit de natuur kunt halen. Gratis en voor niets. Maar net zo belangrijk: hartstikke lekker.

Tijdens de workshop leer je er meer over. Wat is er allemaal te eten uit de natuur? En hoe maak je dat klaar? De workshop start met een lezing daarover, daarna gaan de deelnemers de natuur in om ‘boodschappen te doen’. Tot slot wordt een driegangen maaltijd gekookt en natuurlijk opgegeten. Op het menu staat soep, salade, kruidenboter en pesto. Michiel Bussink geeft de workshop. Hij schreef het boek Lekker Landschap.

Kosten voor de workshop zijn 35 euro. Opgeven moet via info@hetnatuurlijkhuus.nl

Paardenbloembladsalade met spekjes (of met croutons en walnoot)

Vandaag eten we een paardenbloembladsalade, van paardenbloem, daar heb je er zat van in de natuur.

Benodigdheden

• paar handen vol paardenbloembladeren en eventueel andere wilde slasoorten zoals weegbree, zevenblad, muur, duizendblad, waterkers

• 1 eetlepel rode wijnazijn of balisamicoazijn

• ½ theelepel mosterd

• peper en zout

• 4 eetlepels olijfolie

• 1 teentje knoflook

• paar sprieten das- of bieslook

• 150 gram spekjes of croutons van oud brood, of walnoten.

Was en droog een portie paardenbloembladeren (en evt. de andere slasoorten) en scheur ze in stukjes.

Maak een dressing door mosterd, peper en zout goed met de azijn te roeren en dan langzaam, al roerend, in een dun straaltje de olie erbij te gieten.

Doe er wat gehakte bieslook of daslook en een gehakt teentje knoflook door en eventueel een snufje suiker of scheut diksap.

Bak intussen wat spekjes of, voor vleeslozen, croutons (goed knapperig) van in stukjes gesneden oud brood of hak wat walnoten grof. Eventueel het aanbaksel van de spekjes met een scheutje wijn losroeren en door de dressing doen.

Meng vlak voor het opdienen de dressing door de paardenbloembladeren en strooi de spekjes, croutons of walnoten over de salade.

Recept is van Michiel Bussink, info@michielbussink.nl

Zie ook www.hetnatuurlijkhuus.nl

Lees ook

Koken voor Kerels in de Mozaïek

LEMELERVELD – Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de cursus Koken voor Kerels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.