overnachten in historisch erfgoed

Sinds begin deze maand kun je in Villa Aberson overnachten. Villa Aberson is een fabrikantenvilla uit 1921 in het centrum van Olst, ten noorden van Deventer. De villa is in 1921 gebouwd voor Arnold Aberson, de ‏directeur van de gelijknamige machinefabriek. De firma Aberson was een van de meest toonaangevende machinefabrieken voor de baksteenindustrie, maar in 1986 is de fabriek failliet gegaan.

Sinds 2011 is Villa Aberson weer in particuliere handen. Het pand is in de oude staat teruggebracht en is nu weer het schitterende woonhuis, zoals de toenmalige gemeentearchitect van Olst, Klaas Kuipers, dat heeft ontworpen.

Is het een Bed & Breakfast, een vakantiehuis of een hotel? Eigenlijk geen van drieën. Je kunt vooral ervaren hoe het is om in zo’n schitterende villa te mogen wonen. Natuurlijk wordt er gezorgd voor beddengoed, handdoeken en badjassen en staat alles gereed voor een heerlijk ontbijt. Inderdaad, net als thuis.

Villa Aberson richt zich zowel op de recreatieve als op de zakelijke markt. Langs het huis loopt het Hanzestedenpad en dus ook de IJsselvallei NS-wandeltocht (Zutphen-Zwolle). Het is een ideaal startpunt voor de twee trajecten Deventer-Olst, Olst-Wijhe. Met de trein bent u zo weer terug in Olst. Ook voor de zakelijke overnachtingen is Villa Aberson een uitstekend adres. Een hotel ontbrak tot voor kort in Olst. Villa Aberson is een uitstekend alternatief.

Villa Aberson ligt op 350 meter afstand van station Olst. Vanaf Deventer ben je hier binnen zeven minuten. Vanaf Zwolle is het ook slechts 17 minuten. Tegenover het huis is een halte van buslijn 161, Zwolle-Deventer. Ideaal dus als je met het openbaar vervoer wilt komen.

Voor meer informatie over de geboden faciliteiten en de geschiedenis van de villa vind je op staging2.villa-aberson.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.