open huis bij verschoor verf en behang

“We zijn wel eens benaderd om onze zaak te verhuizen naar andere, grotere plaatsen, maar daar zijn we heel bewust niet op ingegaan”, vertellen Greet en Hans Verschoor van Verschoor Verf en Behang in Luttenberg. “We voelen ons helemaal thuis in Luttenberg. Onze zoon Ceriel werkt bij een reclamebureau en heeft ooit de slogan ‘Tijd vind je in Luttenberg’ bedacht. En dat geldt ook helemaal voor ons. We nemen de tijd voor onze klanten.”

Verschoor Verf en Behang ondergaat momenteel een grondige metamorfose. Zaterdag 2 juni houden Greet en Hans een open huis om iedereen hun nieuwe zaak te laten zien en hun nieuwe huisstijl te presenteren. Tevens vieren ze die dag dat ze twintig jaar ‘op de zaak zitten’. Het open huis duurt van 14.00 tot 17.00 uur.

In 1992 namen Greet en Hans de zaak over van Herman en Ada Verschoor, de ouders van Hans. Die twee hadden de verf- en behangwinkel nog aan huis. Greet en Hans kozen er voor om de zaak te verhuizen naar het pand aan de Butzelaarstraat 25, middenin het centrum van het dorp, waar ze nu nog gevestigd zijn. Greet gaat over de winkel, Hans voert diverse grote en kleine schilderklussen uit. Voordat ze de zaak overnamen, had Greet haar detailhandeldiploma gehaald en stage gelopen bij een andere verf- en behanghandel. “Maar wat de winkel betreft, ben ik destijds echt in het diepe gegooid”, lacht ze. “Vlak voordat we de deuren openden, vroeg Hans’ vader me ‘red ie oe?’. ‘Jawel’. ‘Mooi, dan goa ik’. Zo ging het echt, ha ha!”

Het aanbod van de zaak is sinds de overname flink uitgebreid. “Toen lagen er nog twintig behangboeken, nu zijn dat er 240. Ondanks dat we een relatief kleine winkel hebben, is het aanbod wel groot.” Maar dat is niet de enige verandering. In de laatste twintig jaar is het milieu een belangrijk issue geworden in de schilderswereld. De watergedragen verf heeft zijn entree gemaakt. “In het begin hadden we geen mengmachine”, vertelt Hans. “Nu hebben we er drie. En die zijn ook echt nodig om iedereen te bedienen.” In de behangwereld is het vliesbehang aan een opmars bezig. “Vroeger smeerde je de lijm op het behang en had je dus behangtafels nodig. Nu niet meer; “Lijm op de muur, behang op de muur!”

Verschoor Verf en Behang heeft in de loop der jaren een grote vaste klantenkring opgebouwd. “Er komen hier mensen uit een straal van 25 kilometer rond Luttenberg”, vertelt Greet. “Allemaal op basis van mond-tot-mondreclame. De persoonlijke benadering van de klant is ontzettend belangrijk. Het gaat veel verder dan de verkoop over de toonbank. We kennen ook graag de mens achter de klant. Voor iedereen nemen we de tijd. Luttenberg is dan wel een klein dorp en dat kun je zien als een zwakte, maar wij zien het juist als onze kracht. Het is de tegenpool van de stad, hier hebben we nog tijd voor elkaar. Maar ik vind dat ook nodig met het oog op wat we verkopen. De klanten komen hier omdat ze hun interieur willen aanpassen. Daar kijk je wel jarenlang tegenaan. Mede daarom heb ik ook net een opleiding als interieurontwerpster afgerond.”

De winkel is aangesloten bij franchiseorganisatie Profiel. Dat blijft ook zo, maar toch hebben Greet en Hans ervoor gekozen om wat huisstijl betreft een onafhankelijke koers te varen. De nieuwe huisstijl is ontwikkeld door Ceriel. “Ik vond dat de energie van pa en ma niet tot uiting kwam in de standaard stijl van Profiel”, stelt hij. “Ik wilde iets dat meer leefde, dat meer uitstraling had. Bij een echte dorpszaak is dat stukje beleving er nog. Bij pa en ma loopt onze hond Kayn gewoon door de zaak. Het is geen eenheidsworst. Dat moet de nieuwe uitstraling nog beter tot uiting brengen.”

Het werk van Ceriel begon met het ontwikkelen van een herkenbare huisstijl. Greet en Hans waren zo enthousiast over het resultaat dat ze besloten om er een grondige vernieuwing van de zaak tegenaan te gooien. “In onze branche kun je wat interieur betreft natuurlijk niet stil blijven staan”, vertelt Greet. “Je bent het aan jezelf verplicht om eens per zoveel jaren de boel flink op te frissen. Hiermee kunnen we weer jaren vooruit. En dat willen we ook. We hopen hiermee oud te worden. Het enthousiasme is na al die jaren nog niks minder geworden. Ik ben in al die twintig jaar nog geen dag met tegenzin aan het werk gegaan. Zo blijft het ook leuk.”

Verschoor Verf en Behang is te vinden aan de Butzelaarstraat 25, tel: 0572-301821. Meer informatie op staging2.sfeerenkleur.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.