open dag bij de sallandse aspergetelers

De aspergebedden zijn nu volop zichtbaar in het Sallandse landschap en de asperges steken hun goudgele koppen boven de grond. De Sallandse aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertellen met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. Je krijgt een indruk van de teelt van de asperges tot aan de uiteindelijke consumptie. Tijdens het hele aspergeseizoen (t/m 24 juni) zijn er dagverse asperges bij de telers aan huis te koop.

In totaal nemen zes aspergetelers deel aan de Open dag. Bij Aspergebedrijf De Boerkamp in Diepenveen kun je diverse variaties aan asperges proeven, bereid door een kok. Ook is er de gelegenheid om eigen gemaakte wijn te proeven. Tuinderij Veldink in Diepenveen ontvangt je ook graag in de aspergewinkel.

Bij Aspergebedrijf De Weerd in Raalte worden continu rondleidingen gegeven en je kunt de asperges uiteraard ook proeven. Naast een bloemenshow kun je hier ook genieten van diverse streekproducten. Tuinderij Ogink in Raalte verloot ook dit jaar weer een aantal aspergediners onder haar klanten. Tijdens de Open dag kun je kennismaken met de moderne, computergestuurde sorteermachine, de nieuwste schilmachines en verpakkingstechnieken. Bij Van der Kolk Asperges in Oudleusen kun je verse asperges laten schillen en verpakken. Naast aspergeteler is Van der Kolk ook een zacht-fruitteler (aardbeien, frambozen, bramen). Je krijgt hier verschillende rondleidingen door tunnel en kas en er zijn diverse kramen met heerlijke hapjes, bereidt door een chef-kok. Ook leuk voor kinderen: zelf aardbeien plukken, vers uit de kas.

Aspergeboerderij het Nijenhuis in Diffelen ontvangt je graag, er worden verschillende kookdemonstraties georganiseerd in de eigen kookstudio op ‘de deel’.

Het gehele aspergeseizoen kun je in Salland genieten van het een culinair fietsarrangement. Je bezoekt een aspergeteler en ontvangt 10% korting bij aankoop van asperges, brengt een bezoek aan een museum en geniet van een aspergelunch. Het fietsarrangement is verkrijgbaar bij de VVV/ANWB Raalte en VVV Deventer.

Voor meer informatie: staging2.sallandaspergeland.nl en staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.