oosterlaar derde in atb race havelte

Rick Oosterlaar van ATB-team Lemerveld is afgelopen zondag derde geworden tijdens de nationale mountainbikewedstrijd in Havelte. Op de voormalige Amerikaanse basis had de organisatie evenals voorgaande jaren een schitterend parcours uitgezet.

Dienand Broekhuis stond namens ATB-Team Lemelerveld bij de Masters 40+ aan het vertrek. Hij begon de wedstrijd goed. In de tweede groep reed hij nog net bij de eerste tien. Halfweg de koers ging echter zijn stuur los zitten. Het euvel verhelpen kostte hem wat plaatsen. Nadat Dienand zijn wedstrijd vervolgde maakte hij nog een deel van de verloren plaatsen goed en finishte op een 12e plaats.

Bij de Amateurs gingen Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel van start. Al snel ontstond een kopgroep met daarin Rick en Jeroen. Nadat één man vooraan wegreed streden de beide heren van ATB-Team Lemelerveld samen met twee anderen voor de resterende podiumplaatsen. In een eindsprint reed Rick naar zijn de derde plek en pakte hiermee zijn eerste podiumplaats van het seizoen. Jeroen werd hierachter vierde.

Bij de Elites en Beloften stonden Rob en Mark van der Heijden en Jordy Luisman aan het vertrek. Jordy en Rob sprongen aan het begin van de wedstrijd mee met de kopgroep. Jordy wist sterk stand te houden in deze groep tot twee ronden voor het einde. Hij kwam toen alleen te rijden maar van achteren was er geen gevaar meer. Jordy finishte op een 5e plaats. Rob viel al eerder uit de kopgroep maar reed vervolgens een constante wedstrijd. Hij kwam als 12e over de eindstreep. Zijn broertje Mark finishte kort hierachter op plek 15.

Komend weekend wordt in Apeldoorn de derde wedstrijd meetellend voor de topcompetitie verreden. Ook hier staat het gehele team aan het vertrek.

Kijk voor meer info op staging2.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.