Home / archiefcentraal / nieuwe jeugd ehboers voor raalte

nieuwe jeugd ehboers voor raalte

EHBO Raalte heeft 12 nieuwe Jeugd EHBO’ers opgeleid. Op 24 april hebben we de cursus Jeugd EHBO 2010-2011 afgesloten met een diploma-uitreiking in de Helpende Handen aan de Westdorplaan.

De cursus Jeugd EHBO is voor leerlingen uit groep zeven en acht van de basisschool en bestaat uit ruim 20 lessen met zowel theorie als praktijk. Op 23 april waren de examens. De meeste leerlingen waren behoorlijk zenuwachtig. Wat moet je doen als iemand bewusteloos is en waarom moet je ook al weer koelen bij een brandwond? De examenkandidaten wisten precies wat ze moesten doen en zijn allemaal geslaagd.

Voordat de kinderen de diploma’s kregen, werden twee kinderen zodanig geschminkt dat het leek alsof ze wonden hadden. Twee ouders werden uit de zaal gehaald om bij de ‘gewonden’ eerste hulp te verlenen. Dat ging ze goed af, de wonden werden netjes verbonden. Na de diploma-uitreiking was het tijd voor een foto van alle geslaagden.

Ook het komend najaar geeft EHBO Raalte weer diverse cursussen in de Helpende Handen in Raalte. Kijk voor meer informatie over cursussen op www.ehboraalte.nl .

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.