mobiele app voor nationale molendag

Ter gelegenheid van de veertigste Nationale Molendag lanceert vereniging De Hollandsche Molen op 9 mei een mobiele app. Met deze app zijn molens in de omgeving te vinden, is informatie over molens te lezen en kunnen gebruikers wandelroutes uitstippelen naar deelnemende molens aan de Nationale Molendag op 12 en 13 mei.

Behalve een wandelroute is het ook mogelijk om fietsend verschillende molens te bezoeken. De Fietserbond ondersteunt de Nationale Molendag door in de routeplanner voor fietsers de molens op te nemen die open zijn.

Ruim negenhonderd molens door heel Nederland openen op zaterdag 12 en zondag 13 mei hun deuren voor het publiek. Enkele molenaars organiseren extra activiteiten op en rond hun molen, zoals het bakken van brood en pannenkoeken. Bij de Bolwerksmolen in Deventer en De Zwaluw in Hasselt wordt een markt gehouden.

De Nationale Molendag maakt deel uit van de BankGiroLoterij Molendagen die georganiseerd worden door vereniging De Hollandsche Molen. Kijk op staging2.molendagen.nl voor de deelnemende molens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.