Home / archiefcentraal / miss montreal plays the blues prima

miss montreal plays the blues prima

Dus daar stond ze dan, zondagmiddag, in een zonovergoten feesttent in het centrum van Raalte, voor een publiek van duizenden mensen. Met de groeten aan haar mammie, haar pappie, haar zus, en was er ook nog een broer? Kortom: ze had – gewoontegetrouw – de hele familie weer meegenomen. Maar nu stond Sanne Hans zelf op het podium.

Miss Montreal plays the blues, heette het speciaal voor deze middag gemaakte programma. “Och, ik speel gewoon wat nummertjes die ik leuk vind”, aldus Sanne, maar er was onmiskenbaar geoefend op deze bluesdag. Wat een strot heeft die meid. En dan die jonge band, met een jochie van amper 20 dat de mondharmonica speelt alsof hij zijn hele leven al into the blues is. Zo jong en al zo goed: de blues blijft nog heel lang voortbestaan.

Het was wel warm in de feesttent en omdat het er niet lekker doorwaaide, bleef die nare sigarettenlucht ook vervelend hangen. Maar dat is ook de blues, die muziek moet wat ongemakkelijk zijn, wat zweten, een beetje pijn doen. In een enkel nummer haalde Miss Montreal dat niveau. maar ze speelde ook lekkere jaren 60-nummers en natuurlijk een enkel nummer uit het recente eigen repertoire. Daar was het publiek eigenlijk best wel blij mee.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.